Elazığ'da meydana gelen depremin ardından 4 bin esnaf faizsiz krediden faydalanmak için başvuru yaptı

Elazığ’da 4 bin esnaf kredi başvurusunda bulundu

Elazığ'daki depremin ardından bazı esnaflar dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, iş yerlerini kapatan ya da işleri bozulan esnafa Halkbank 50 bin TL’ye kadar 5 yıl vadeli faizsiz kredi sağlayacağını açıklamıştı. 6 bine yakın esnafın bulunduğu kentte 4 bin esnaf faizsiz krediden faydalanmak için başvuru yaptı.

Deprem nedeniyle hasarlı iş yerlerini boşaltmak zorunda kalan esnaf yeniden ticari faaliyetlerini sürdürebilmek için kredi başvurusunda bulundu. 16 bin esnafın bulunduğu kentte 4 bin esnafın 50 bin liralık faizsiz krediden faydalanmak için başvuruda bulundu.

İŞLERİ BOZULAN ESNAF YER ARAYIŞINDA

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre kredi talebinin 3 Şubat'ta başladığını belirten Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Turan Kurnaz, şu ifadeleri kullandı:

"4 bin esnafımız bu krediye müracaat etti. İlçelerimizle beraber şehrimizde toplam 16 bin küçük esnaf var. İlk günlerde çok yoğun bir şekilde esnaflarımızdan kredi talebi vardı. Zaman ilerledikçe esnaflarımızın kredi başvuruları asgariye indi. Tahminen kredi talebi başvuruları bir buçuk iki ay daha devam eder, Nisan sonunda ise biter diye düşünüyorum. Şu an Elazığ'daki esnafları durumuna baktığımız zaman özellikle Mustafapaşa, Rüstempaşa, Sürsürü ve Abdullahpaşa mahallesinde bulunan esnafların diğer bölgedeki esnaflara göre durumu daha kötü. Örneğin Abdullahpaşa Mahallesi’nde kahvesi bulunan bir esnafımızın kahvesi yıkılınca bir daha öyle bir ortamı ve yüksek bir müşteri sayısını bulması zor olur. Aynı şekilde bakkallar ve buna benzer farklı sektörde bulunan esnaflar tekrardan işlerine devam etmek için yer arıyorlar."

ESNAF ÇAREYİ KREDİDE ARIYOR

50 bin TL'lik kredinin mağdur olan esnafa iyi geleceğini belirten esnaf Erol Karataş, şu ifadeleri kullandı:

"Kredi talebinde bulunmak için geldik dosyalarımızı hazırladık işimiz sağlam olsun diye tapumuzu dahi getirdik. Birçok dosya istiyorlar bu dosyaları toplamak için koşturmak bizi biraz sıkıntıya soktu. Bu kredi esnafa çok iyi geleceğini düşünüyorum çünkü şu zor zamanda böyle bir para esnaf olarak biraz da olsa elimizi dardan kurtarır. İnşallah bir sıkıntı çıkmaz da kredi talebimiz kabul edilir."