Elazığ'da meydana gelen depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında 441 binanın 'acil' olarak yıkılacağı bildirildi

Elazığ'da 441 bina 'acil' yıkılacak

Elazığ’da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin hasar tespit çalışmalarında sona yaklaşıldı. Elazığ’daki 40 bin 31 binada yapılan hasar kontrollerinin yüzde 85’i tamamlandı. Edinilen bilgilere göre, 4 Şubat tarihi itibariyle 441 acil yıkılacak, 4 bin 568 ağır hasarlı, bin 759 orta hasarlı, 11 bin 54 az hasarlı bina tespit edildi.

Elazığ’da 41 kişinin hayatını kaybettiği, 1607 kişinin de yaralandığı 6.8 büyüklüğündeki depremde 153 bina yıkıldı, binlerce bina da hasar gördü. Elazığ’da hasar tespit çalışmaları yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri, binaların yüzde 85'ini inceledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada Elazığ'da hasar tespit çalışmalarının yüzde 85'inin tamamlandığını belirterek, "Elazığ'da 107 binanın yıkımını bitirdik. 441 tane acil yıkılması gereken bina var. Ağır hasarlı yıkılacak bina 4 bin 600 adet” dedi.

BAŞSAVCILIK RAPORLARI BEKLİYOR

Öte yandan Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı sorumlular ile ilgili soruşturmalarda binalarla ilgili hazırlanacak raporları bekliyor. Raporlarda binaların yapımından ya da bina üzerinde yapılan işlemlerden kaynaklanan kusurlarla sorumlalar belirlenecek. Bu aşamadan sonra müteahhit ve görevlilerle ilgili adli soruşturmalar yürütülecek. Başsavcılık yüksek kiralar, yardımlarla ilgili usulsüzlük iddiaları ve diğer konularda da yapılan ihbarları değerlendiriyor.

DHA