Kandilli Rasathanesi, Elazığ Kavaktepe’de 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı

Elazığ'da 5,6 büyüklüğünde deprem

Elazığ'da saat 09.37'de 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamaya göre; depremin derinliği 1.5 km olarak kaydedildi.

AFAD ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı.

Depremin ardından Elazığ'ın Sivrice İlçesinde evlerde hasar meydana geldi.

Deprem sonrasında açıklama yapan AFAD, "Deprem sonrası büyüklükleri 1,1 ve 2,8 arasında değişen 14 artçı deprem meydana gelmiştir" dedi.

"OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Elazığ merkezde saat 09.37'de 5,3 büyüklüğünde, 15,94 km derinlikte bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar olumsuz bir durum yok. Tüm ekiplerimiz sahada taramalarına devam ediyor. Bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Twitter hesabından, "İlimizde 09.30 itibariyle meydana gelen depremde bir olumsuzluk tespiti olmamakla birlikte, ekiplerimiz sahada çalışmalarını titizlikle yürütmektedirler. Tespit halinde paylaşım yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur..." paylaşımını yaptı.

BAKAN KURUM: HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise deprem sonrası olumsuz durumla karşılaşılmadığını belirtip, sosyal medyadan "Elazığ'da meydana gelen deprem sonrasında ekiplerimiz sahada hasar tespit çalışmalarına başladılar. Şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşılmadı. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi bütün afetlerden korusun" mesajını paylaştı.