Elbistan Şeker Fabrikası’nın arazisinin imarla birlikte yüz milyon liraları aşacağını belirten CHP’li Öztunç, ‘Milli anlayış burayı satmaz’ dedi

‘Elbistan Şeker fabrikası arazisi için satılıyor’

14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi kararının ardından konuşan CHP PM Üyesi Ali Öztunç, Elbistan Şeker Fabrikası’nın değerli arazileri için satılmak istendiğini söyledi. Elbistan’da CHP Milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya gelen CHP’li Öztunç, bir açıklama yaparak Elbistan Şeker Fabrikası’nın geçen yıl 30 milyon TL kar ettiğini ancak buna rağmen özelleştirme kapsamına alındığını açıkladı.

Elbistan Şeker Fabrikası’nın 2 bin 400 dönüm arazi üzerine kurulu olduğunu ve 900 dönümünün fabrika alanı, bin 500 dönümünün ise arsa olduğunu dile getiren Öztunç, “Şehrin içerisinde kalan bu arsa, Elbistan’ın en değerli bölgesi. Ceyhan Nehri’nin doğduğu kaynağın hemen yanındaki bu arsanın metre karesi 400 Türk lirası. İmarla birlikte buranın değeri 100 milyonlarca TL olacak. Amaç da satışı yaptıktan sonra bu arsaları arazi mafyası üzerinden satışa çıkartmak. Buna karşı çıkıyoruz. Halkın, tüm Elbistanlının ortak malı olan bu araziyi peşkeş çektirmeyeceğiz. Zerre kadar vatan sevgisi olan, milli olan anlayış burayı satmaz” dedi.

Erbakan temel atmıştı
AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, Necmettin Erbakan’ın yanında yetiştiğini hatırlatan Öztunç, şunları söyledi: “Erdoğan’ı siyasete Erbakan taşıdı. Tesadüfe bakın ki Erdoğan şimdi Erbakan’ın temelini attığı fabrikayı satmak istiyor. Erbakan’ın sadece siyasi mirasını değil yatırım mirasını da yiyor. Buna Saadet Parti’liler özellikle tepki gösteriyor. AKP şeker fabrikalarını satarak bir kez daha ABD’ye hizmet ediyor. Amerikan şeker tekelini büyütmek için çalışıyor. Sanki Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı değil, ABD firmalarının CEO’su. Tıpkı Adıyaman tütününde yaptığı gibi şeker pancarına da aynısını yapıyor. Adıyaman tütününü de Amerikan tekeline feda etmişti.”