Zoraki dönüşüm kıskacında olan Beykoz Tokatköy Mahallesi'nde yetkililer yurttaşların su, elektrik ve doğalgaz bağlantılarını kesmeye başladı. Mahallede bekleyiş sürerken yurttaşlar, yürütmeyi durdurma kararına rağmen yetkililerin kesintileri gerçekleştireceklerini bildirdiklerini söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Elektrik kesintisi için polis ve yetkililer Tokatköy’de!
Fotoğraf: BirGün

Uğur ŞAHİN

AKP’li İstanbul Beykoz Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi için Tokatköy Mahallesi’nde yaşayan yurttaşların elektrik, su, doğalgazı kesmek için polisler ve yetkililer mahalleye geldi. Nöbete başlayan mahalleli adına açıklama yapan Ahmet Kanbur, “Belediyenin su, doğalgaz ve elektriği kolluk kuvveti kullanarak keseceği bilgisini aldık. Hakkımızı aramak için mahkemeye başvurduk, burada yürütmeyi durdurma kararları var. Buna rağmen tekrardan kesintiyi yapacaklarını ilettiler” dedi.

Tokatköy Mahallesi’nde bulunan CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise şöyle konuştu: “Anayasa 138 der ki, mahkeme kararları, yasama ve yürütmeyi bağlar. Bu bölgede yürütmeyi durdurma kararlarından tam 14 tane mevcut. Bu demek bu binaların yıkılması anlamında telafisi zor zararların doğacı için bu kararlar verilmiştir. AK Partili Beykoz Belediyesi bu kararları tanımamaktadır. Burada bir insan hakları ihlali söz konusu. Burada Beykoz sakinlerinin istediği yasal 11 talebin yerini getirimesini talep diyoruz vatandaşı korku panik içerisinde bir baskı yoluyla sözleşme imzalatmaları suçtur.” dedi.

Yetkililer yurttaşların su, elektrik ve doğalgaz bağlantılarını kesmeye başladı Yetkililer yurttaşların su, elektrik ve doğalgaz bağlantılarını kesmeye başladı

Mahallede bekleyiş sürerken yurttaşlar, “Komşuyu komşuyu düşmana duman ettiniz” ve “Babayı oğula düşman ettiniz” sloganları attı.

elektrik-kesintisi-icin-polis-ve-yetkililer-tokatkoy-de-1031665-1.

elektrik-kesintisi-icin-polis-ve-yetkililer-tokatkoy-de-1031666-1.

DÖRT OTOBÜS POLİS VAR

Kentsel dönüşüm mağdurlarından Ahmet Kanbur, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Avukatlar bekliyorlar. Beykoz Belediyesi’nden yetkililer aralarında İmar Müdürü’nün de bulunduğu yetkililer geldi. Polis ekipleri de geldi, bayağı kalabalıklar. Elektrik, su ve doğalgazı kesmek için geldiler. Bugün kesmeyi planlıyorlar. Dört otobüs polis otobüsü var” dedi. CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün’e ise şunları dile getirdi: “Şu an gergin bekleyiş bekleyiş ediyor. Beykozluların önce fabrikalarını kapatıp, elini işini aldılar. Şimdi de tek sığındıkları yer olan evlerini alıyorlar” diye konuştu.

YURTTAŞLARDAN TEPKİ

Polislere ve AKP'li Beykoz Belediyesi'ne tepki gösteren bir yurttaş, "Belediye Başkanı 'ağız kokularını çekemem' demiş. Paşa paşa gelecek, bizi dinleyecek. Oy verdim adam istiyorum karşımda, çoluk çocuk değil. Gelin konuşalım, biz insanız insan!" ifadelerini kullandı.

KESİNTİLER BAŞLADI, YURTTAŞLAR İSYAN ETTİ

AKP’li İstanbul Beykoz Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi için Tokatköy Mahallesi’nde yaşayan yurttaşların evlerinin elektriği kesilmeye başlandı.

Evinin elektriği kesilen bir yurttaş, duruma tepki göstererek, "Bütün yiyeceklerimiz, erzaklarımız çürümeye başladı. Biz çıkmayacağız! Suyu dereden çekeceğim, denizden taşıyacağım evime... Hiçbir şekilde çıkmayacağım, gelip çıkartabilen varsa çıkarsın! Özellikle Murat Aydın duysun!" ifadelerini kullandı.

Elektriği kesilen mahalleli İnce Şimşek de "Biz mücadelemize devam edeceğiz. Asla pes etmeyeceğiz. Bunu da Belediye Başkanı'nın bilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şimşek, şöyle devam etti: "Bizi evlerimizden zorla çıkarmak istiyorlar. Beykoz Belediyesi suç işliyor. Burada Tokatköy hakkı, onu bu koltuğa getirmiş insanlardır. En büyük darbeyi aslında kendi halkına vurdu, kendi seçmenine vurdu. Gerekirse mum ışığında oturacağız ama evlerimizi teslim etmeyeceğiz."