‘Rantsal’ değil kentsel dönüşüm isteyen Tozkoparanlılar, taleplerini haykırmak için bu gece Ankara’ya yola çıkıyor. CHP’li Özkoç’la da yapılacak basın açıklaması sonrasında çeşitli partilerle de görüşme sağlanacak.

Elektrik, su ve doğalgazları kesilen Tozkoparanlılar sıkıntılarını çözmek için Ankara’ya gidiyor

Haber Merkezi

Güngören Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle ‘rantsal dönüşüm’ projesine sokulmak istenen Tozkoparan’da halk Ankara’ya gidiyor.

Bu gece Ankara’ya gitmek üzere yola çıkacak olan Tozkoparan sakinleri, Danıştay Başkanlığı Binası önüne gidecek. Ayrıca CHP’li Engin Özkoç ile birlikte saat 12.00’de CHP İl Binası önünde basın açıklaması yapılacak. Tozkoparanlılar, konuya ilişkin taleplerini ve sıkıntılarını paylaşmak üzere çeşitli partilerle görüşme de sağlayacak.

Konuya ilişkin bilgi veren mahalleli, sıkıntıları giderilene kadar ve etkin bir sözleşme uygulanana kadar ile ziyaret yapacaklarını vurguladı. Çok sayıda kişinin katılım sağlayacağı açıklamaya da yine yurttaşlar için katılım çağrısı yapıldı.

NE OLMUŞTU?

Güngören Belediyesi tarafından ‘kentsel dönüşüm’ adı altında evlerinden çıkarılmak istenen yurttaşlar konuyu yargıya taşımıştı. Ardından elektrik, su abonelikleri ve doğalgazları kesilmişti. Duruma tepki gösteren yurttaşlar ise polisin gazlı müdahalesiyle karşılaşmıştı.