Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de elektronik müzik festivali başlatarak bir ilke imza attı. Ankara Kalesi’nde başlayan festivale yoğun ilgi gösteriliyor, elektronik müzik dalgaları 30 Eylül’e kadar kent genelinde yankılanacak.

Elektronik müzik keyfi Ankara’da

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) kültür ve sanat etkinliklerini çeşitlendirerek devam ediyor. Parklarda konser programlarıyla başkentlileri açık hava yaz konserleriyle buluşturan Büyükşehir Belediyesi bir yandan da gençlerin beğeniyle takip ettiği elektronik müzik gruplarını desteklemeyi ve elektronik müziği tanıtmayı amaçlayan bir festival düzenledi.

30 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK

20 Eylül’de Ankara Kalesi’nde DJ Ugr’un performansıyla başlayan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen ‘Elektronik Müzik Festivali’, kentin farklı noktalarında 30 Eylül'e kadar devam edecek.

BEĞENİ TOPLADI

Ankara Kalesi’nde DJ Ugr’yi, Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nda ise Sinan Çelik-Outdo Angst’ı dinlemeye gelen elektronik müzikseverler kadar performans sergileyen DJ’ler de festivalin çok iyi bir organizasyon olduğunda birleştiler. Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nda Sinan Çelik-Outdo Angst tarafından verilen konserle devam eden ve 'Elektronik Müziğin Başkenti' sloganıyla 17.00-19.00 saatleri arasında herkese açık olarak düzenlenen festivalin dünkü konuğu da Botanik Park'ta Triart oldu. Festivalde bugün Dikmen Vadisi'nde Sezer Uysal sahne alacak. Festival 24 Eylül'de Sayınerr ile 30 Ağustos Zafer Parkı'nda devam edecek. 25 Eylül'de Seğmenler Parkı'nda Fred Lenix, 26 Eylül'de Mogan Gölü'nde Murat Uğurlu 28 Eylül'de Altınpark'ta Günce Acı, 29 Eylül'de Gençlik Parkı'nda Ongun Tütüncü ve 30 30 Eylül'de Anıtpark'ta Deniz Kabu elektronik müzikseverler ile buluşacak. Yoğun ilgi gören elektronik müzik festivali aynı zamanda ABB TV, Youtube Kanalı ve Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanıyor.