Türkiye seçimlere giderken yandaş TGRT’de dikkat çeken bir değişiklik yaşandı. TGRT’nin ana haber bülteni sunucusu Ekrem Açıkel, ‘bir süre’ ekranlarda olamayacağını açıkladı.

Eleştirileri dikkat çekti, ekrandan çekildi: Ekrem Açıkel’den TGRT açıklaması

Yandaş İhlas Yayın Holding bünyesindeki TGRT ekranlarında ana haber bültenin sunan Ekrem Açıkel bir süre ekranlardan olamayacağını açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Açıkel, durumu şu ifadelerle duyurdu:

“Değerli dostlarım, beni yalnız bırakmayan can kardeşlerim, canım Türkiyem Benden duymanızı isterim. Aksi size saygısızlık olurdu. Dönemsel yorgunluk sebebiyle dinlenmem gerekti. Bu akşamla birlikte bir süre TGRT Ana Haber bülteninde olamayacağım. Twitter’dan yazar çizerim.”

Açıkel’in paylaşımını alıntılayan gazeteci İsmail Saymaz da Ekrem Açıkel’in eleştirel sunumu nedeniyle seçim döneminde ekrandan çekildiğini söyledi.

İsmail Saymaz paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“TGRT’de ana haberleri sunan Ekrem Açıkel, bu görevinden ayrılmak zorunda bırakıldı. Başarısızlıktan mı? Tam aksine… Ekrem, eleştirel sunumuyla TGRT ana haberleri izlenir kılmıştı. Bu yüzden seçim döneminde ekrandan çekiliyor.”

Açıkel’in ekonomi üzerinden yaptığı eleştirilerin TGRT yönetimini rahatsız ettiği iddia ediliyordu. Açıkel, bir önceki günkü yayınında da EYT düzenlemesine dair eleştirilerini dile getirmişti.