Süleymaniye Camisi önündeki inşaat nedeniyle İBB’yi eleştirmek isteyen Abdurrahman Uzun isimli yandaş yazar, eleştirdiği yapının İlim Yayma Vakfı’na ait olduğunu anlayınca twetini sildi. Uzun’un çevre konusunda uzun sürmeyen bu tutumu, sosyal medyada alay konusu oldu.

Eleştirisinin iktidara gittiğini fark eden yandaş yazar, tweetini sildi

İstanbul’un Fatih ilçesinde bulunan Süleymaniye Camisi’nin önüne yapılan inşaat, geçen günlerde kamuoyunun tepkisini çekti.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat da Twittter hesabından yaptığı açıklamada, tarihi caminin önündeki inşaatın İlim Yayma Vakfı'na ait olduğunu belirtmiş ve caminin silüetini bozduğu için inşaata eleştiriler yöneltmişti. Polat, "İzinli olsa da Süleymaniye Cami silüeti gibi bir hazineye bu yapılan zulümdür. Yapmayın" ifadelerini kullanmıştı.

İlim Yayma Vakfı için inşa edilen ve 2024'te bitmesi planlanan yapıya eleştiriler devam ederken, Abdurrahman Uzun adlı yandaş yazar, inşaatın İBB’ye ait olduğunu düşünerek kendisini komik duruma düşüren bir davranışta bulundu.

Uzun önce, inşaatın görseline yer verilen bir tweeti alıntılayarak, “Çirkinlik yükseliyor! İstanbul’un kalbine dadandı birkaç gözü doymaz. Müdahale şart!” şeklinde çevreyi önemsiyormuş gibi görünmeye çalışan bir yorumda bulundu.

Fakat Uzun’un bu düşüncesi uzun sürmedi. İnşaatın İlim Yayma Vakfı’na ait olduğunu anlayan ve sözlerinin iktidara yöneldiğini fark eden yandaş yazar, yaptığı eleştirel paylaşımı hemen sildi.

Uzun daha sonra Regaip Kandili’ni kutlayan bir paylaşımda bulundu. Sosyal medya kullanıcıları ise bu tweetin altında, Uzun’a ilk paylaşımını neden kaldırdığını sordu. Kendisine sorulan sorulara cevap veremeyen yandaş kalem, sosyal medyada alay konusu olmaktan kurtulamadı.

elestirisinin-iktidara-gittigini-fark-eden-yandas-yazar-tweetini-sildi-976726-1.