24 yaşındaki üniversite öğrencisi Elif Sinan'ın ölümüne ilişkin dava kapsamında tutuklu olarak yargılanan Tuğrul Akan, 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın da katıldığı duruşmada, mahkeme heyeti cezada indirim uygulamadı.

Elif Sinan davasında karar: Tuğrul Akan müebbet hapis cezasına çarptırıldı

Kırıkkale'de, 24 yaşındaki üniversite öğrencisi Elif Sinan'ın ölümüne ilişkin davada, tutuklu yargılanan 27 yaşındaki Tuğrul Akan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın da katıldığı karar duruşmasında 'kasten öldürme' suçundan indirimsiz müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü son sınıf öğrencisi Elif Sinan, geçen yıl 4 Ağustos'ta kalbinden bıçaklanmış olarak Tuğrul Akan isimli erkek tarafından hastaneye götürüldü. Elif, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Gözaltına alınan Tuğrul Akan, kız arkadaşı olduğunu söylediği Elif Sinan'ın aralarında yaşanan tartışma sonrası intihar ettiğini ileri sürdü. Emniyetteki ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Tuğrul Akan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında ‘kasten öldürme’ suçundan dava açıldı. Bıçakta parmak izi bulunan Tuğrul Akan, Kırıkkale 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tutuklandı.

DURUŞMAYA BAKAN DERYA YANIK DA KATILDI

Tutuklu yargılanmasına devam edilen Akan, karar duruşmasına Eskişehir'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Derya Yanık ile tarafların avukatları ve Elif Sinan'ın yakınları da salonda hazır bulundu. Akan, savunmasında kız arkadaşı olan maktulün, kendisi ayrılmak istediği için intihar ettiğini öne sürdü. Suçsuz olduğunu savunan Akan, beraatını ve tahliyesini talep etti.

Bakanlık olarak davaya katılma talepleri daha önce kabul edilen Bakan Derya Yanık, sanık Akan’ın savunmalarının suçtan kurtulmaya dönük olduğunu belirterek cezalandırılmasını talep etti. Yanık, hem somut delillerle olayın oluş biçimi hem de sanığın kendi ifadeleri arasında çelişkiler olduğunu ifade ederek, 'Kasten öldürme' suçundan sanığın cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Mahkeme heyeti, Akan'ın 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vererek, kararda indirim uygulamadı.

(DHA)