Elif Sultan Kalsen'in cenazesi Dersim'de toprağa verildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne yönelik silahlı saldırıda bulunan ve girdiği çatışmada öldürülen DHKC’li Elif Sultan Kalsen, Dersim’de düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne uzun namlulu silahla saldırıda bulunan ve girdiği çatışmada öldürülen Elif Sultan Kalsen için cemevinde cenaze töreni düzenlendi. Babası Mehmet ve Annesi Şirin Kalsen, yakınları ve yurttaşların katıldığı cenaze töreninde Kalsen’in anne ve babası uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Evrensel'in haberine göre, cemevinde düzenlenen cenaze töreninin ardından Babası Mehmet Kalsen taziyeleri kabul etti.

Cemevindeki törenin ardından Elif Sultan Kalsen’in cenazesi araç kuyrukları eşliğinde merkeze bağlı Kopuzlar Köyü Pulluçayır mezrasına doğru yola çıkarıldı. Cenazenin defnedileceği mezrada polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı.

Araçların mezraya girişine izin vermeyen güvenlik güçleri cenazeye gelenlerin kimliklerini de tek tek kontrol etti. Bu esnada bazı yurttaşların tepki göstermesi üzerine aile büyükleri ve güvenlik güçleri devreye girdi. Görüşmelerin ardından güvenlik güçleri zırhlı araçları yoldan çekerek cenazeye gelenlerin geçişine izin verdi.

ABLASININ YANINA GÖMÜLDÜ
Cenaze aracından kadınlar tarafından omuzlara alınan Elif Sultan Kalsen'in tabutu, sloganlar eşliğinde yaklaşık 500 metre taşındı. Kalsen'in cenazesi, aile mezarlığında 2000 yılında yapılan Hayata Dönüş Katliamı'nda Çanakkale Cezaevi'nde kendisini yakan ablası Fidan Kalsen'in yanına alkış ve sloganlarla defnedildi.