İki çocuğun, annesi ve evli olduğu erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakılması iddialarına ilişkin görülen Elmalı Davası'nda, savcı anne ve evli olduğu erkeğin 70 yıldan az olmamak kaydıyla ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve tutuklanmalarını istedi.

Elmalı Davası: Savcı, anne ve eşi için 70'er yıl hapis istedi

Antalya'da iki çocuğa cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan Merve A. ve evli olduğu Rahmi A., ile suça sürüklenen çocuk dayı S.C.G. hakkında istenen ceza belli oldu. Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi savcısı, mütalaada Merve A. ve evli olduğu Rahmi A.'nın 70 yıldan, suça sürüklenen çocuğun da 30 yıldan az olmamak kaydıyla ayrı ayrı cezalandırılmalarına ve tutuklanmalarına karar verilmesini istedi. Duruşma, 15 Kasım'da görülecek.

Balıkesir'de geçen yıl Haziran ayında savcılığa giden babaanne, o dönem 6 ve 9 yaşında olan 2 torununun cinsel istismara maruz bırakıldıklarını belirterek Merve A., ve eşi Rahmi A. ile kadının erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Savcılık, Çocuk İzlem Merkezi'nde iki çocuğun ifadesine başvurdu. Çocuklar yaşadıkları istismarı anlattı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Merve A. ile Rahmi A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ancak üçüncü duruşmada yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakıldılar.

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Savcı Ahmet Karakaya'nın imzasını taşıyan mütalaada, Merve A. ve Rahmi A. ve suça sürüklenen çocuğun olay tarihinde 12 yaşından küçük olan iki çocuğa karşı cinsel istismar ve sistematik bir şekilde eziyet suçunu işledikleri belirtildi.

Savcı, Merve A. ve eşi Rahmi A.'nın 70 yıldan, suça sürüklenen çocuğun 30 yıldan az olmamak kaydıyla ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve tutuklanmalarına karar verilmesini istedi.

Davanın yeni duruşması, 15 Kasım Pazartesi günü Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

DHA
Fotoğraf: Hale Güzin Kızılaslan​-csgorselarsiv.org