Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Pazartesi günü Tesla hisselerindeki sert düşüş sonrasında 15,2 milyar dolar kaybetti, geçen ay önüne geçtiği Amazon’un kurucusu Jeff Bezos'un gerisine düştü.

Elon Musk 1 günde 15 milyar dolar kaybetti

Musk, Ocak ayı başında, yaklaşık 3 yıl boyunca dünyanın en zengin kişisi ünvanını elinde tutan Jeff Bezos'u geçerek birinci sıraya yükselmişti.

Tesla hisselerinde Pazartesi günü yaşanan düşüş sonrasında Elon Musk 15,2 milyar dolar kabetti. Besoz, Musk ile arayı biraz daha açtı.

Eylül ayından sonraki en büyük düşüşünü yaşayan Tesla, daha önce bilançosuna 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin eklemişti. Analistlerin değerlendirmelerine göre hisselerdeki düşüş, Musk’ın haftasonu Bitcoin ve Ethereum’un değerinin üzerinde olduğunu söylemesinden kaynaklandı.

Musk Pazartesi günü Twitter’dan yaptığı bir paylaşımda ise şirketin Model Y SUV aracının rafa kaldırıldığını söylemişti.

Musk hisselerdeki düşüş sonrasında Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde birinci sırayı Jeff Bezos’a bıraktı. İki milyarder Ocak ayından bu yana birincilik koltuğunu birbirinden alıp geri veriyor. Ocak ayına kadar Jeff Bezos birinciliği 3 yıldır aralıksız elinde tutuyordu.

Bitcoin’de Pazartesi günü yüzde 10’u aşan düşüşlerin de Tesla hisselerinin gerilemesinde etkili olmuş olabileceği düşünülüyor.

Kaynak: BloombergHT