Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Kanye West ve eski ABD Başkanı Barack Obama'nın da aralarında bulunduğu birçok ismin sosyal medya hesapları Bitcoin dolandırıcılığı için hacklendi. Twitter'dan yapılan açıklamada, "Olayla ilgili kısa süre içinde bilgilendirme yapacağız" denildi.

Elon Musk, Bill Gates ve Barack Obama'nın hesapları Bitcoin dolandırıcılığı için hacklendi

Tesla CEO'su ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, dünyanın en zengin iş insanı Jeff Bezos ve ABD'li rapçi Kanye West, Apple, eski ABD Başkanı Barack Obama'nın sosyal medya hesapları Bitcoin dolandırıcılığı için hacklendi. Hesaplardan sanal para birimi Bitcoin istenilerek "Adresime gönderilen tüm Bitcoin ödelemerini iki katına çıkarıyorum" paylaşımı yapıldı. Twitter'dan yapılan açıklamada, "Olayla ilgili kısa süre içinde bilgilendirme yapacağız" denildi.

Apple’ın resmi, Musk, Gates, Kanye West ve Jeff Bezos’un kişisel hesaplarından yayınlanan Bitcoin paylaşımı saniyeler sonra silinse de yeniden paylaşıldı.

Yapılan paylaşımda “Adresime gönderilen tüm BTC ödemelerini iki katına çıkarıyorum. 1000 dolar gönderiyorsun ve 2000 dolar geri göndereceğim!” ifadeleri kullanıldı.

Yaklaşık yarım saat içinde hackerların belirttiği Bitcoin adresine 50 bin dolardan fazla para gönderildi.

elon-musk-bill-gates-ve-barack-obama-nin-twitter-hesaplari-hacklendi-757171-1.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Birçok ismin sosyal medya hesaplarının hacklenmesi Twitter’da en çok konuşulanlar arasına girdi.

TWİTTER’DAN AÇIKLAMA

Twitter’dan yapılan açıklamada “Twitter hesaplarını etkileyen güvenlik olayının farkındayız. Olayı soruşturmak ve düzeltmek için çalışıyoruz. Olayla ilgili kısa süre içinde bilgilendirme yapacağız” denildi.

DOLANDIRICILIK YÖNTEMİ UZUN ZAMANDIR KULLANILIYOR

Verilen bir kripto para cüzdanına gönderilen tutarın iki katının gönderileceği bu dolandırıcılık yöntemi aslında uzun zamandır kullanılıyor. Daha önce de Elon Musk, Bill Gates gibi isimlerin taklit hesapları yaratılıp tuzağa düşürülen bazı kişiler dolandırılmıştı.

Hacklenen hesapların bazıları şöyle:

elon-musk-bill-gates-ve-barack-obama-nin-twitter-hesaplari-hacklendi-757167-1.

elon-musk-bill-gates-ve-barack-obama-nin-twitter-hesaplari-hacklendi-757168-1.

elon-musk-bill-gates-ve-barack-obama-nin-twitter-hesaplari-hacklendi-757169-1.

elon-musk-bill-gates-ve-barack-obama-nin-twitter-hesaplari-hacklendi-757170-1.

Kaynak: Sözcü, Evrensel