ABD’li milyarder Elon Musk'ın trans çocuğu Xavier Alexander, kimliğindeki ad ve cinsiyet bölümünü değiştirmek için mahkemeye başvurdu. Xavier Alexander, “Artık biyolojik babamla herhangi bir şekilde ilişki kurmak istemiyorum” dedi.

Elon Musk’ın çocuğu, kimliğindeki isim ve cinsiyet bölümünü değiştirmek için mahkemeye başvurdu

Tesla ve SpaceX’in CEO'su ABD’li milyarder Elon Musk'ın trans çocuğu Xavier Alexander (Musk), hem isim değişikliği hem de cinsiyetinin kimliğinde kadın olarak değiştirilmesi için Santa Monica'daki Los Angeles County Yüksek Mahkemesi'ne başvurdu.

Xavier Alexander, Nisan ayında yaptığı başvurunun formunda, kimlik değişikliği için babasıyla bağlarını koparmak istediğini ve isim değişikliği talep ettiğini vurgulayarak, “Artık onunla yaşamıyorum ve biyolojik babamla herhangi bir şekilde ilişki kurmak istemiyorum” dedi.

Yakın zamanda 18 yaşına giren Xavier Alexander’ın ismi düzeltildi ancak basında yer almadı. Elon Musk, çocuğu Xavier Alexander'ın annesi Justine Wilson'dan 2008'de ayrılmıştı.

Elon Musk, geçtiğimiz haftalarda trans hakları konusunda tartışmalı yasalara ve kararlara imza atan Cumhuriyetçileri destekleyeceğini duyurmuştu.

2020'deki bir paylaşımında ise Musk, trans bireylerin kendilerini tanımlama yöntemlerine tepki göstererek “Ben kesinlikle trans haklarını destekliyorum ama bu zamirlerin hepsi bir kabus” ifadelerini kullanmıştı.

Musk, ikinci eşi Talulah Riley ve ikizler Xavier (solda) ile Griffin ile birlikte (2015)Musk, ikinci eşi Talulah Riley ve ikizler Xavier (solda) ile Griffin ile birlikte (2015)