Elon Musk, "Twitter'ı devralma süreci çok sancılıydı, doğru alıcı bulunursa şirketi satabilirim" açıklaması yaptı.

Elon Musk'tan Twitter açıklaması: Doğru alıcı bulunursa şirketi satabilirim
Fotoğraf: Depophotos

Tesla ve SpaceX şirketlerinin de sahibi olan Elon Musk, Twitter’ı Ekim ayında 44 milyar dolara aldı. Elon Musk, Twitter’ın devralış sürecinin “oldukça sancılı” olduğunu, şirkette “büyük inişler ve çıkışlar” yaşadığını söyledi.

BBC'nin haberine göre, Musk, "doğru bir alıcı" bulunursa sosyal medya devini satabileceğini de açıkladı.

Musk, Twitter’ı satın aldığı için pişman olup olmadığına ilişkin soruya, “Acı seviyesi oldukça yüksekti. Bu bir parti gibi değildi” yanıtını verdi. Twitter’ı satın alma kararını savunan Musk, son ayların “oldukça stresli” olduğunu kabul etti ancak şirkette işlerin fena gitmediğini söyledi.

Musk yaptığı Twitter paylaşımlarına ilişkin de özeleştiri yaptı:

“Attığım tweetlerle birden çok kez kendimi ayağımdan vurduğumu düşünüyor muyum, evet. Sanırım saat 3’ten sonra tweet atmamam gerekiyor.”

TWITTER'IN MALİ DURUMU

Twitter’ın mali durumuna ilişkin soruları da yanıtlayan Musk, reklam verenlerin çoğunun geri dönmesi sonrası şirketin “kabaca başa baş” seviyesinde olduğunu söyledi.

Elon Musk, Twitter’ı satın aldığı zaman neredeye 8000 çalışan bulunduğunu ve bunu 1500 civarına indirmenin de kolay olmadığını da savundu. Musk, kimseyi bire bir kovmadığını da söyledi ve ekledi: “Bu kadar insanla yüz yüze konuşmak kolay değil”

Musk bazı sıkıntılara karşın Twitter'ın düzgün çalıştığını savundu.

Güney Afrikalı iş insanı, mavi tık olarak bilinen hesaplardaki sembolün de gelecek haftadan itibaren kaldırılmaya başlanacağını söyledi. Eskiden mavi tik paralı abonelik gerektirmiyordu ve kimin alabileceğine şirket karar veriyordu. Bu tik yüksek profilli hesapların gerçek kişiler olduğunu gösteriyordu.