Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, destek verdiği kripto para Dogecoin'in logosunu anasayfaya ekledi. Musk, Twitter'ın klasik logosunu Dogecoin'in de logosu olan Shiba Inu cinsi köpeğin görseliyle değiştirdi. Öte yandan kripto para borsalarında da Twitter’ın logosunun kripto para birimi Dogecoin’in simgesiyle değiştirilmesinin ardından Dogecoin yüzde 28 değer kazandı.

Elon Musk, Twitter'ın logosunu değiştirdi: Kuş gitti, köpek geldi
Fotoğraflar: AA

HABER MERKEZİ

En çok kullanılan sosyal medya uygulamalarında biri olan Twitter'ın logosu değişti. Platformun yeni sahibi Elon Musk, kullanıcıların yıllardır kuş simgesi ile tanıdığı Twitter'ın yeni logosunu Dogecoin görselinde yer alan köpekle değiştirdi.

WEBARAYÜZÜ DEĞİŞTİ

Platformun web arayüzünde aşağıdaki görselde görüldüğü gibi sol üst köşede mavi kuş yerine Dogecoin logosu yer aldı. Mobil uygulamada ise henüz bir değişikliğe gidilmedi.

elon-musk-twitter-in-logosunu-degistirdi-kus-gitti-kopek-geldi-1146464-1.

MUSK'TAN KONUYLA İLGİLİ İLK PAYLAŞIM

Değişimin ardından Elon Musk, Twitter'dan bir karikatür paylaştı. Karikatürde polis çevirmesine yakalanan Shiba cinsi köpeğin polise verdiği ehliyetteki mavi kuş fotoğrafı için 'o eski fotoğraf' diyor.

Daha sonra tekrar paylaşım yapan Musk logo değişim kararına ilişkin, Twitter'ı satın almadan önce bir kullanıcıya verdiği 'sözü tuttuğunu' belirtti.

Google Finance verilerine göre Twitter’ın logosu değişmeden önce 0,077 seviyesinde ilerleyen Dogecoin, logo değişimiyle beraber yüzde 34’e yakın değer kazanarak 0,1028 seviyesine geldi.

Dogecoin’in şu anki değeriyse 0,0987. Yani, logonun değişmesinden hemen önceki fiyatına kıyasla yüzde 28 daha değerli.

Twitter'daki Logo değişimin nedeni ya da eski logonun geri gelip gelip gelmeyeceğine yönelik ise henüz bir açıklama yapılmadı.

elon-musk-twitter-in-logosunu-degistirdi-kus-gitti-kopek-geldi-1146468-1.

***

DOGECOIN NEDİR?

Dogecoin (DOGE) 2013 yılının Aralık ayında ortaya çıkan Litecoin tabanlı bir elektronik para birimidir. Geleneksel bankacılık işlem ücretlerinin olmadığı ve aynı zamanda eğlenceli bir ödeme sistemi oluşturmak amacıyla tasarlanan Dogecoin (DOGE) Jackson Palmer ve Billy Markus tarafından üretilmiştir.