Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi'nin 6. olağan genel kurulu yapıldı

EMD İzmir’de Murat Demircan güven tazeledi

BİRGÜN İZMİR

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi'nin 6. olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Murat Demircan'ın oluşturduğu tek liste ile seçime gidilirken güven tazeleyen Demircan'ın listesi 57 üyenin oyunu aldı.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) meclis salonunda yapılan genel kurula, 153 üyenin 57'si katıldı. Mevcut Başkan Murat Demircan'ın ikinci kez aday olduğu genel kurula İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, EMD İzmir Şubesi'nin önceki dönem başkanları ile üyeleri katıldı. Genel Kurul'da konuşma yapan Murat Demircan, "Sona eren 3 yıllık görev süremizde 50'in üzerinde irili, ufaklı etkinliğe imza attık. Bu süreçte her şeyi mükemmel yaptık iddiasında değiliz. Ancak, iyi niyetle çalıştık ve kalben müsterih bir şekilde dönemi tamamladığımıza inanıyorum" dedi.


İŞSİZ ÜYELER İÇİN İSTİHDAM ATAĞI

Derneğe 153 üyenin kayıtlı olduğu da sözlerine ekleyen Murat Demircan, "Bu sayının yaklaşık 80'i halen gazetecilik ve basın danışmanlığı mesleğini yapmakta. Ortalama 60 üyemiz ise işsiz. İşsiz arkadaşlarımızın istihdamı noktasında İzmir'de basın birimi olmayan çeşitli kurum, kuruluş ve şirketlerle irtibata geçip bu arkadaşlarımıza bir iş imkânı yaratmak istiyoruz" diye konuştu.

DİJİTAL MEDYA VE EKONOMİ EĞİTİMLERİ

Yeni dönemde eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına ağırlık vereceklerini belirten Demircan, "EMD Deneyim Paylaşımı Toplantıları'nda bu mesleğe yıllarını vermiş isimleri sizlerle buluşturacağız. Eğitimler kapsamında ise; dijital medya, sayfa tasarımı ve grafik eğitimi, dünya ve Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri ele alacağız. Ayrıca sahada görev yapan genç muhabir arkadaşlarımızla 2-3 aylık periyotlarda toplantılar yaparak meslekteki güncel gelişmeleri değerlendirmek üzere toplantılar öngörüyoruz. Yine bu süreçte kurumsal hafızamızı canlandıracağız" ifadelerini kullandı.

“HAKLARIMIZI SAVUNACAĞIZ”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Misket Dikmen de, gazetecilik mesleğini yapmanın gün geçtikçe zorlaştığını açıkladı. İzmir'de basın sektörde çalışanların yüzde 70'ini yerel gazetelerde istihdam edildiğini söyleyen Başkan Dikmen, "Kazanılmış haklarımızı kaybederken basın kartlarının verilmesinde yaşanan keyfiyet bizleri üzmekte. Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi ve kentimizdeki diğer basın örgütleriyle gazetecilerin haklarını savunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

EVSİZ GAZETECİLERE ‘KONUT’ YOLU

Üyelere seslenen Gazeteci Mehmet Abdioğulları ise Afyonkarahisar’da konut sahibi olamayan gazeteciler için TOKİ ile birlikte projeler gerçekleştirdiklerini, İzmir'de de bu yönde bir adım atılması halinde gereken desteği vereceğini aktardı.

Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi. Oylama sonucu EMD İzmir Şubesi'nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Murat Demircan (Ege İhracatçı Birlikleri Basın Müşaviri)
Murat Ervin (Gazeteci)
Kadir Kemaloğlu (Ege Bölgesi Sanayi Odası Basın Müşaviri)
Nihal Özken (İnşaat Noktası Haber Müdürü)
Mevlüt Dağdeviren (Öncüşehir Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni)
Duygu Göksu (Ticaret Gazetesi Haber Müdürü)
Yusuf Şahbaz (Anadolu Ajansı Ekonomi Muhabiri)