DİSK 55. yılını büyük coşkuyla kutladı. Örgütlü, örgütsüz bütün işçileri ortak mücadeleye davet eden DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “Kapitalizm felaket getirdi. Emeğin Türkiye’sini hep birlikte kuralım” dedi.

Emeğin iktidarı için birleşelim

HABER MERKEZİ

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) 55’inci kuruluş yıldönümü kutlaması İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda büyük coşkuya sahne oldu. Emek mücadelesinin tarihi, bugünü ve geleceğinin anlatıldığı etkinlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Aruz Çerkezoğlu, hedeflerinin ‘emeğin Türkiye’sini kurmak olduğunu vurguladı. Çerkezoğlu, tüm işçileri ortak mücadeleye çağırdı.

DİSK üyeleri ve dostlarının bir araya geldiği etkinliğin sunuculuğunu Öykü Serter’in yaptığı etkinlikte Mercan Selçuk Dans Topluluğu, Mazlum Çimen ile Mor ve Ötesi de sahne aldı. Ayrıca DİSK dostlarına 55’inci yıl anısına verilen ödül töreni ve DİSK tarihine dair bir de sinevizyon gösterimi yapıldı.

Sık sık sloganların atıldığı etkinlikte konuşan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “Böyle coşkulu bir gecede sizlere uzun uzun tarih anlatmayacağım. Çünkü DİSK’in tarihi ne buradaki kısa bir konuşmaya ne de 55 yıla sığar. Bizim tarihimiz, tüm değer ve güzellikleri üretirken, açlığa, yoksulluğa, sömürüye mahkûm edilenlerin kendi kaderini eline almak için ‘Bu böyle gitmez’ diyerek ayağa kalkışının tarihidir” dedi.

Kapitalizm hep felaket getirdi

“Bugün piyasaya düşmüş kurtuluş vaatleri tamamen çöktü. Emek piyasalarında insan emeğine, maliyeti mümkün olduğunca düşürülecek herhangi bir üretim aracı muamelesi yapıldı” ifadelerini kullanan Çerkezoğlu, “Piyasalaşmış kamu hizmetleri soygun ve eşitsizlik getirdi. Doğanın yağmalanması ve talan edilmesi, dünyayı bir iklim felaketinin eşiğine getirdi. Ve kapitalizmin piyasaları, ayrımcı, otoriter, faşist, gerici rejimlerle ayakta durur hale geldi. Kapitalizm ve piyasası işçi sınıfına ve dünyaya sadece felaket getirdi” şeklinde konuştu. Dünyanın ve insanlığın geleceğinin "kurtuluş kendi kollarımızdadır" iddiasının gücüne bağlı olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Evet ülkemizin ve dünyanın geleceği her zamankinden daha fazla işçi sınıfına bağlı. Zamanımız kısa, doğrudan söyleyelim: Bugün hedefimiz ve görevimiz, nüfusunun dörtte üçü ücret gelirleriyle yaşayan Türkiye’yi, emeğin Türkiye’si olarak yeniden kurmaktır.

Omuz omuza mücadele edelim

Bu memleket yağmacı sermayenin, faizci bankerlerin, boğazlarına kadar yolsuzluğa, hırsızlığa bulaşanların değil. Bu memleket mafyanın, çetecilerin, sosyal devletin yıkımıyla çocuklarımızın geleceğine musallat olan cemaatlerin, İstanbul sözleşmesinden nafakaya kadar tüm haklarımıza göz diken gerici kadın düşmanlarının değil. Bu memleket bizim ve bizler Emeğin Türkiye’si için ayağa kalkıyoruz.

Emeğin Türkiye’si bugün sadece bir slogan değil dostlar. Emeğin Türkiye’si gücünü işyerlerindeki, sokaklardaki, meydanlardaki taleplerden alan bir mücadele programı. Sizleri, burada bulunan bulunmayan tüm yol arkadaşlarımızı, sendikalı sendikasız tüm işçileri, tüm dostlarımızı bu mücadeleyi birlik içinde, omuz omuza büyütmeye çağırıyoruz.”