Türkiye basınının önemli değerlerinden olan ve "Emek evrenseldir" sloganını benimseyen Evrensel gazetesi, 27’nci yaşını kutluyor.

“Emek evrenseldir” diyen Evrensel gazetesi 27 yaşında

Türkiye'nin önemli yayın organlarından Evrensel gazetesi 27 yaşında.

7 Haziran 1995’te “İşte Türkiye gerçeği” manşetiyle yayın hayatına başlayan ve aradan geçen süre zarfında çeşitli toplatma ve kapatma kararlarıyla yüz yüze kalan, muhabirleri katledilen Evrensel, yeni yaşını Basın İlan Kurumu’nun ilan ambargosuyla karşıladı.

"Emek evrenseldir" sloganını benimseyen gazete yeni yaş gününe ilişkin mesajında, hiçbir koşulda halka gerçekleri ulaştırmaktan vazgeçmediğini vurguladı.

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, bugünkü "Canımızı yakabilirsiniz ama kalemimizi bükemezsiniz!" başlıklı köşe yazısında şunları kaydetti:

“AKP’den önceki iktidarların yaşayarak öğrendiği bir gerçeği, yirmi yıllık tarihi boyunca artık AKP’nin de öğrenmiş olması gerekir. Canımızı yakabilirsiniz ama kalemimizi bükemezsiniz! Evrensel’i ilan ambargonuzla, ekonomik kuşatmayla boğamazsınız! Sadece yalanın perdesini yırttığımız değil, gerçeğin dünyasının hakim hale gelebildiği bir ülke ve dünya dileğiyle…”

SPACE YAYINI YAPILACAK

Evrensel gazetesi ayrıca, 27’nci doğum gününü bu akşam saat 21.00’de Fatih Polat, yazarları Ayşen Uysal ve Nuray Sancar ile TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş’un konuşmacı olarak katılacağı Space yayını ile kutlayacağını duyurdu.