Emek örgütleri: Savaşa hayır!

Türkiye hükümetinin savaş politikalarına ve Afrin’e yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı’ Harekâtı’na tepki gösteren emek örgütleri barış çağrısı yaptı.

DİSK’ten yapılan açıklamada, “Savaş ölüm, barış yaşamdır. Yurtta barış dünyada barış, emek ile gelecek” denildi. KESK’ten yapılan açıklamada ise “OHAL aracılığıyla sivil darbesini gerçekleştiren AKP, Afrin üzerinden savaş ve çatışma ile iç siyaseti, toplumsal yapıyı dizayn etme peşindedir. İktidarda kalma uğruna çocuklarımızın geleceği heba edilemez. Diktatörlüğü durdurabiliriz” ifadelerine yer verildi.

İş cinayetlerinin durdurulması için mücadele veren İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nden yapılan açıklamada, “Türkiye’de her yıl iş cinayetlerinde 2 bin işçi ölürken, zamlar başını almış giderken, gençlerimiz işsizken, insanlarımız açken… Savaşlar sadece yoksullara, emekçilere zarar verir” ifadeleri kullanıldı.

TMMOB de yaptığı açıklamada, “Ülkede, bölgede, dünyada BARIŞ! Yaşasın tam bağımsız, demokratik Türkiye!” dedi.
Savaşa değil, emekçiye bütçe!

İnşaat-İş Sendikası ise şu açıklamayı yaptı: “İşçi sınıfının ve ezilen halkların Kürt halkıyla ne bir derdi ne de hepimizin yıkımına yol açacak bir savaş sorunu vardır. Savaşa derhal son verilerek savaş için ayrılan bütçenin işçi ve emekçilerin yaşamlarının düzeltilmesi için ayrılması gerekir. Meclis önünde kendisini yakan inşaat işçisi arkadaşımızla yine İzmir’de aç olduğu için soyunan işçinin çığlığına ses verilmelidir. İnşaat İşçileri Sendikası olarak bu savaş çığırtkanlığına derhal son verilerek halklar arasında yaratılan düşmanlığın sona erdirilmesini istiyoruz. Savaşa değil, emekçiye bütçe!”