Emek ve meslek örgütleri, aile intiharlarının nedeninin AKP Hükümetleri’nin 17 yıldır uyguladığı ekonomi politikaları sonucunda artan işsizlik, yoksulluk ve ağır borç yükü olduğunu bildirdi

Emek ve meslek örgütleri: “Aile intiharlarının sorumlusu AKP”

BirGün ANKARA

DİSK Ankara Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İKK, Ankara Tabip Odası ve ASMMMO, son günlerde artan intiharlar ile ilgili basın toplantısı yaptı. Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlenen toplantıda emek ve meslek örgütleri adına konuşan Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Bulut, “AKP iktidarlarının 17 yıldır uyguladığı politikalar sonucu derin bir ekonomik krizin içinden geçiyoruz. İktidarın uyguladığı ekonomi politikaları sonucunda artan işsizlik, yoksulluk ve ağır borç yükü birçok yurttaşımızın yaşama umudunu ellerinden alıyor” dedi.

AKP iktidarları boyunca resmi rakamlara göre toplam 47 bin 835 kişinin intihar ederek yaşamına son verdiğini belirten Bulut, “Günde sekiz kişi intihar ediyor. 2014-2017 yılları arasında toplam 9 bin 479 kişi intihar etti. 2018 yılında ise toplam 3 bin 161 kişi yaşamına son verdi” diye konuştu.

ZAMLAR BEZDİRDİ

Toplu aile intiharlarının gündeme damga vurduğunu kaydeden Bulut, “İntiharlar üzeri örtülmeye çalışılan ekonomik krizin bir ürünüdür. Çek ve senetler, kredi kartı borçları, elektrik, doğal gaz ve günlük ihtiyaçlara yapılan zamlar vatandaşı canından bezdirdi” dedi.

İntiharların “siyanürle intihar olaylarını haber yapmayın” denilerek önlenemeyeceğini belirten Bulut, sözlerini şöyle tamamladı:
“AKP iktidarı her sorunu hasır altına süpüre süpüre ülkeyi uçurumun eşiğine getirdi. Yurttaşlarımız geleceğe ait umutlarını yitirdi. Bunun nedeni AKP’nin yanlış eğitim, yanlış sağlık, yanlış ekonomi, yanlış istihdam politikalarıdır.

Ümitsizliğe kapılan yurttaşlarımızı işsizliğe, yoksulluğa ve emek sömürüsüne karşı insanca bir düzen için birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”

cukurda-defineci-avi-540867-1.