DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, “İşçiler, işsizler, kamu emekçileri, mühendis, mimar ve şehir plancıları, hekimler, emekliler, EYT’liler, ataması yapılmayan öğretmen ve sağlık emekçileri, kadınlar, çocuklar, göçmenler için adalet istiyoruz” dedi

Emek ve meslek örgütleri: Herkes için adalet istiyoruz

BİRGÜN/ANKARA

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılan törenle yeni adli yılın açılmasının ardından DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, "Demokratik bir ülke, herkes için adalet" dedi.

TTB genel merkez binasında düzenlenen toplantıya DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Başkanları Aysun Gezen ve Mehmet Bozgeyik, TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman ve TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül katıldı. Ortak açıklamayı okuyan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yeni adli yıldan beklentilerinin “herkes için adalet” olduğunu belirtti.

Türkiye’de geliştirilecek bir demokrasiden ve bir adalet mekanizmasından söz etmenin zor olduğunu ifade eden Çerkezoğlu, emek ve meslek örgütleri olarak her türlü baskıya rağmen demokrasi ve adalet mücadelesini büyütmeye kararlı olduklarını vurguladı.

HUKUKSUZLUĞU KABUL ETMİYORUZ

TBMM’nin AKP tarafından fiilen kanun yapamaz, soru sorulamaz hale getirildiğini ifade eden Çerkezoğlu, şunları söyledi:

“Partili Cumhurbaşkanının Hakim ve Savcılar Kurulu atanmasındaki etkisini, adalet mekanizmasına tarikatların hakim olmasını, iktidar partisince beğenilmeyen seçim sonuçlarının YSK eliyle iptal ettirilmesini, ana muhalefet partisi başkanına linç girişiminde bulunanların serbest bırakılmasını, onlarca milletvekilini temsil eden muhalefet partisi eş başkanlarının terör örgütü üyesi olarak hapse atılabilmesini kabul etmiyoruz. Gazetecisinden generaline, üniversite öğrencisinden doğa savunucusuna, sanatçısından işten atıldığı için direnen emekçiye kadar hemen herkesin aniden terör örgütü üyesi ya da iltisaklısı haline getirilebilmesini kabul etmiyoruz.”

Çerkezoğlu, toplumun ihtiyaçları ve çıkarları gözetilmeden iktidar partisini rahatsız eden her habere yayın yasağı konulmasını, kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine, çocuk tecavüzü ve istismarına karşı caydırıcı hukuksal düzenlemelerin yapılmamasını eleştirdi.

ADALET İSTİYORUZ

Bu ülkede yaşayan herkesin adalete ve bu adalet mekanizmasını denetleyecek bir demokratik işleyişe ihtiyacı olduğunun altını çizen Çerkezoğlu, yargı sisteminin baştan sona yenilenmesi ve demokratikleştirilmesi konusunda ısrarcı olduklarını dile getirdi. Çerkezoğlu, sendikaların, meslek odalarının, baroların, siyasal partilerin, kitle örgütlerinin, ortak bir mücadele programını hayata geçirmesi gerektiğini söyledi. Bütün kişi ve kurumları demokratik bir ülke ve herkes için adalet talebine omuz vermeye çağıran Çerkezoğlu, “İşçiler, işsizler, kamu emekçileri, mühendis, mimar ve şehir plancıları, hekimler, emekliler, EYT’liler, ataması yapılmayan öğretmen ve sağlık emekçileri, kadınlar, çocuklar, göçmenler için adalet istiyoruz” dedi.

YARGI EMEKÇİLERİ TEK SES

emek-ve-meslek-orgutleri-herkes-icin-adalet-istiyoruz-619761-1.BES Genel Başkanı Serpil Akpınar da, “Yargı emekçileri için insanca yaşam ve insanca çalışma koşullarının yaratılması için, hukukun üstünlüğüne dayalı eşit, laik, demokratik, barışçıl bir adalet sistemi için mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Yargı emekçilerini, insanca yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek için tek ses olmaya çağıran Akpınar, şunları söyledi:

“Yargı emekçisi olup, uğradığı haksızlığın, eşitsizliğin kendi kurumunda çözülememesi başlı başına büyük bir çelişkidir. Yapılması gereken Adalet Bakanlığı’nın yargı hizmetini bütün olarak değerlendirip yargı emekçilerinin sorunlarını adaletli bir şekilde çözme iradesinden geçmektedir.”