Yeşil Sol Parti, TİP ve EMEP, 14 Mayıs'taki seçimlere "Emek ve Özgürlük İttifakı" adıyla katılma kararını içeren protokolü YSK'ye teslim etti. Protokolde, "Hedefimiz demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi ilkeler temelinde halkın gerçek egemenliğine dayanan bir demokrasinin inşasını sağlamaktır" denildi.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçim protokolü YSK'ye sunuldu

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi (EMEP), 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne "Emek ve Özgürlük İttifakı" adıyla katılma kararını içeren protokolü Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sundu.

HDP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz tarafından imzalanan protokol, Yeşil Sol Parti adına Dursun Bektaş, EMEP adına Selma Gürkan ve TİP adına Eren Gönen'den oluşan heyet tarafından YSK'ye teslim edildi.

Emek ve Özgürlük İttifakı'nın seçim protokolünde, "İçinden geçtiğimiz bu olağanüstü süreçte ekonomik ve politik acil görevlerin gerçekleşmesi için hedeflediğimiz ittifak, emekten, barıştan ve demokrasiden yana güçlerin ortak ve birleşik mücadeleyi güçlendirmesi ve kararlı bir şekilde sürdürmesi açısından büyük önem taşıyor" değerlendirmesine yer verildi.

Bu birlik ve mücadelenin yeni dönemde belirleyici güç olacağı, halkın beklenti ve talebinin de bu yönde olduğu belirtilen protokolde, şu ifadeler kullanıldı:

"Verilecek ortak mücadele, takınılacak güçlü ve kararlı tutum halkın acil ekonomik taleplerinin elde edilmesini ve demokratikleşme yolunda adımlar atılmasını sağlayacak bir yürüyüş olacaktır. İşçilerin, emekçilerin, yoksulların, kadınların, gençlerin, doğa ve insan hakları savunucularının dayanışması ve ittifakıdır. Ortak, güçlü ve kararlı bir mücadele zeminidir.

Hedefimiz demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi ilkeler temelinde halkın gerçek egemenliğine dayanan bir demokrasinin inşasını sağlamaktır. Emek, barış, özgürlük ve demokrasi değerleri temelinde halkın egemen olduğu bir toplumsal düzen kurabiliriz. Bunu başarmak ezilen ve sömürülen halk kitlelerinin değiştirici gücüyle mümkündür."

Protokolde, şunlar kaydedildi: "Yurttaşların siyasi tercihlerinin TBMM’ye eksiksiz yansıması ve temsilde adaletin sağlanması amacıyla Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Emek Partisi (EMEP) olarak, 14 Mayıs 2023 günü gerçekleştirilecek olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’ne ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’ adı altında seçim ittifakı yaparak katılacağımızı, yurttaşlarımıza saygıyla duyururuz.”