Emekçiler sesini Gebze’de yükseltti

HABER MERKEZİ

Kocaeli Gebze'de sendikalar ve emek örgütlerinin girişimiyle, emekçilerin kendi sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışarak mücadele hattı belirleyecekleri Emeğin Kürsüsü kuruldu. Eğitim Sen, Makine Mühendisleri Odası (MMO), Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Derneği ve Tüm Emekli-Sen'in çağrısıyla bir araya gelen sendika, siyasi parti ve dernek temsilcileri dün ilk buluşmayı gerçekleştirdi.

Gebze Kent Meydanında dün kurulan Emeğin Kürsüsü’nde çok sayıda kişi söz aldı. Kürsünün kurulduğu alan polis barikatlarıyla çevrilmesine rağmen katılım yoğun oldu.

Emekçiler ise alın terine sahip çıkmak için mücadelenin şart olduğuna değindi. Emeğin Kürsüsü'nün açılışında konuşan Eğitim Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, "Bugün Gebze’ de yaptığımız buluşma tarihsel bir araya geliştir. Biz kamu emekçileri, emekliler, işçiler, EYT’liler, mimarlar, mühendisler bir araya geldiğimizde mutlaka ama mutlaka tarih boyunca olduğu gibi kazanırız. Bugün aynı zamanda çağrımız emeği için direnen herkesedir. Yaşamı birlikte durduracak, haklarımızı birlikte kazanacak güç bizim ellerimizde" dedi.

Bahadır, devletin mafyalaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Memleketin bir avuç azınlık tarafından yağmalandığı, her gün örgütledikleri kötülüklerin haberlerinin ortaya dökülmesine rağmen tüm bu yaşananlar karşısında tek adam rejimi tarafından ele geçirilmiş yargının üç maymunu oynadığı günlerde bu karanlığı aydınlığa çevirecek güç, emekçilerin ellerinde. Onların, bir avuç azınlığın çocuklarına memleketin tüm kaynakları peşkeş çekilirken gençlere işsizliğin, geleceksizliğin dayatıldığı, yoksulların, emekçilerin, halkın çocuklarının çalışırken iş cinayetlerinde hayatını kaybettiği, bir iş bulduğunda açlık sınırının altında yaşamak zorunda bırakıldığı, üniversitelerin, okulların sermaye ile, cemaatlerle, tarikatlarla kuşatıldığı paran varsa ve paran kadar eğitimin dayatıldığı bugünlerde okul okul, sokak sokak, mahalle mahalle şimdi daha güçlü yan yana gelmenin, örgütlenmenin zamanı.”

Açılış konuşmasının ardından ilk olarak Emeğin Kürsüsü için çağrı yapan kurumlar da söz aldı. Daha sonra ise Emeğin Kürsüsü'ne katılan kurum temsilcileri söz alarak düşüncelerini ifade etti. Emeğin Kürsüsüne; Baldur, Systemair HSK, Pegasus ve Cargill işçilerinin yanı sıra, Birleşik Metal 1 ve 2 Nolu Şube, Nakliyat-İş, Tekgıda-İş, Özçelik-İş, MMO Kocaeli Şube, GMO Kocaeli Şube, Tüm Emekliler Dayanışma Ağı, KESK, CHP, EMEP, TİP, TKP, SOL Parti, SODAP, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Bilkar, Ekmek ve Onur İşçi Derneği ve İşçi Hareketi Koordinasyonu katılarak söz aldı.