Genç ve 50 yaş üstü işçiler için yaşa dayalı ayrımcılık getirerek kıdem tazminatı, ihbar tazminatı, iş güvencesi ve emeklilikle ilgili hak gasplarına yol açacak yasa teklifine karşı Antep'te eylem yapıldı.

Emekçiler torba yasaya karşı Antep'te sokağa çıktı

Antep'te sendikalar siyasi partiler ve dernekler TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlanan, işçi ve emekçilerin kıdem tazminatı ile emeklilik başta olmak üzere pek çokhak gaspını içeren torba yasayı Balıklı Meydanı'nda protesto etti.

Antep DİSK Bölge Temsilcisi Ali Güdücü, "Eğer hükümet görüşülecek olan torba yasayı geri çekmezse üretimden gelen gücümüzü kullanıp genel greve gideceğiz" dedi.

Güdücü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda ülkenin dört bir yanında işçiler, emekçiler alanlarda ailelerimize, çocuklarımıza, torunlarımıza ait olan kıdem tazminatımızı gaspetmeyi hedefliyor. Kıdem tazminatı ve işsizlik fonunda birikmiş olan paraları kimlere peşkeş çektiklerini biliyoruz. Kıdem tazminatlatımızı asla gasp ettirmeyeceğiz."

***

Esnek ve güvencesiz çalışmayı yaygınlaştırarak milyonlarca işçinin emeklilik, kıdem tazminatı ve iş güvencesi hakkını hedef alan 51 maddelik torba yasa teklifinin ilk 20 maddesi Meclis’ten geçti. “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nin görüşmelerine bugün devam ediliyor.