Emekçinin canı sudan ucuz

Ne sokağa çıkma yasağı ne de resmi tatil...”Çarklar dönsün” ısrarıyla koronavirüse karşı alınan tüm önlemlerden muaf tutulan işçiler iş cinayetlerinde hayatını kaybediyor Sokağa çıkma yasağının olduğu Bursa'da yapımı süren üst geçit inşaatında çalışırken elektrik akımına kapılan 42 yaşındaki işçi Yavuz Çelik, iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

Olay, Mustafakemalpaşa ilçesindeki İzmir-Ankara karayolunda meydana geldi. Çelik, iskele kurarken elektrik kapımına kapılarak iskeleden düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Çelik, yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı; ancak kurtarılamadı.

EKMEK PARASI İÇİN...

Afyonkarahisar'da 65 yaşını geçtiği için koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa bile çıkmaması gereken bir işçi, atık su inşaatında çalışırken can verdi. Akçin Mahallesi'ndeki atık su inşaatında önceki gün meydana gelen toprak kaymasında 66 yaşındaki Ali Elek hayatını kaybetti.

Kalıp işçisi Ali Elek, Mehmet Barsbuğa ve Bayram Tekelioğlu ile birlikte çevre yolunun altında kazılan yaklaşık 8 metrelik kanalizasyon çukurunda kalıp çakıyordu. Bir anda toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalan işçilerden Barsbuğa ve Tekelioğlu kendi imkânlarıyla çukurdan çıkmayı başardı. Elek ise vücudunun tamamı toprağın altında kaldığı için çıkamadı. Ekiplerin iş makinesi yardımıyla yaklaşık 2 saatlik çalışmasının ardından Elek'in cansız bedenine ulaşıldı. Diğer iki işçinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Urfa'nın Halilliye ilçesinde ise dün, yapımı devam eden tek katlı inşaatın beton kalıbı çöktü. Bu sırada kalıbın üzerinde bulunan iki işçi yaralandı. Yaralı işçiler, ekiplerin yaklaşık yarım saat süren çalışmasıyla bulundukları yerden çıkarıldı. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.