Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, memur emeklisi, malul, dul ve yetim aylığı alanlara temmuz ayı zam farklarının ödemesi başladı. Ödemeler bugün hesaplara geçecek.

Emekli maaş farkı ödemeleri başladı

Memur emeklisi, dul, yetim, malulu ilgilendiren maaş farkı ödemesi başladı. 1 Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan maaş farkı hesaplara bugünden itibaren yatırılacak.

Maaş farkı olarak sadece temmuz ayının farkı ödeme olarak hesaplara yansıyacak. Maaşlarını 3 aylık alanlar için de mayıs-haziran-temmuz dönemleri için 1 aylık fark ödemesi yapılacak.

Haziran-Temmuz-Ağustos dönemi için 2 aylık, temmuz-ağustos-eylül döneminde maaş alanlara da 3 aylık fark birden hesaplara geçecek.

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ilan ettiği enflasyon verileri ile memur ve memur emeklisine yüzde 41,69; Bağkur emeklileri yüzde 42,35 zam aldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla da en düşük emekli aylığı 3.500 lira oldu. Sene başında ise en düşük emekli aylığı 2.500 liraya yükseltilmişti, şimdi ise 3.500 liranın altında emekli aylığı olmayacak.