İzmir’de, DİSK’e bağlı Emekli- Sen Ege Bölge Temsilciliği, emeklilerin sorunları ve sendikanın kapatma davası ile ilgili Konak Sümerbank önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Emekli-Sen: İnsan onuruna yaraşır ücret almak istiyoruz


BİRGÜN EGE

DİSK’e bağlı Emekli- Sen Ege Bölge Temsilciliği, emeklilerin sorunları ve sendikanın kapatma davası ile ilgili Konak Sümerbank önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da destek verdi.

Basın açıklamasını okuyan Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkaynak, iktidarın sürekli reformlardan bahsettiğini fakat diğer taraftan örgütlemenin önüne set çektiğini belirterek, “Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de Emekliler sendikalı olmak ve hükümetle masaya oturmak için Emekli-Sen'de örgütleniyorlar. Sendika hakkımızdır ve alacağız. Biz emekliler, yıllarca bu ülkeye artı-değer üretmiş gerek üreterek gerekse vergileriyle bu ülkenin refahı için çaba göstermiş yurttaşlarız. Ne var ki; daha elimizin nasırı geçmeden, yuttuğumuz tebeşir tozları, henüz damağımızda iken, ektiğimiz toprak mahsulü kalkmamışken, yalnızca emekli olduğumuz için ötekileştirilen, yok sayılan, açlığa, yoksulluğa ve hatta ölüme terk edilen yurttaşlarız” diye konuştu.

Son olarak Özkaynak, şunları dile getirdi:

“Bizler Emekli Sen Olarak, insan onuruna yaraşır ücret almak istiyoruz. Emekli ücretleri arasındaki farklılıkların giderilmesi için acilen bir intibak yasasının hayata geçirilsin. Emeklilikte yaşayabileceğimiz güvenli çevre şartlarının oluşturulmasını istiyoruz. Toplumla ilgilendiren her türlü politikanın hazırlanma sürecine aktif olarak katılmanın ve tüm bunlar için toplu sözleşmeli sendikal hakkımızın tanınmasının mücadelesini veriyoruz. Bu mücadeleden vazgeçmeyi bir an olsun düşünmedik-düşünmeyeceğiz. Meşruiyetini 13 milyon emekli yurttaştan alan Emekli-Sen bütün dünya emeklileriyle omuz omuza insan onuruna yaraşır bir yaşam için mücadele etmeye devam edecek.”