Emekliler acil çözüm istiyor

Haber Merkezi

Tüm Emekli Sen, emeklilerin katlanarak artan sorunlarına karşı İstanbul Kadıköy’de bir araya gelerek iktidara seslendi. Ekonomik çöküşün faturası altında en çok ezilen kesimin başında emeklilerin geldiğini hatırlatan Tüm Emekli Sen üyeleri, “Maaşlarımızı kuşa çevirdiniz. Bizi çıldırtmayın. En düşük emekli maaşını 5 bin 200 yapın” dedi.

İktidara maaşlara yapılan düşük zamlar konusunda da seslenen Tüm Emekli Sen’in açıklamasında “Emekliye yüzde 25 zam verirken yüzünüz de hiç kızarmadı” ifadelerine yer verdi.

Yapılan açıklamada şöyle dendi:

“Dövizde yapılan oynamalarla, yandaşları daha da zengin ettiniz. Paramızı pul ettiniz. Hazinede para kalmadığından, emeklileri, emekçileri kendinize kul ettiniz. Şehir içi ulaşıma, elektrik ve doğalgaza insafsızca zamlar yaptınız. Çarşı pazar yangın yerine döndü. Hayatımızı zehir ettiniz. Aylık bağlama oranlarını yüzde 70’lerden, yüzde 20’lere düşürdünüz. Bizleri 2.500 lira maaşa mahkum ettiniz. En düşük emekli maaşı 5 bin 200 TL olması için, emeklilerin örgütlenme hakları önündeki engel ve yasakların kaldırılması için mücadele edeceğimize söz veriyoruz.”

Tüm Emekli Sen, en düşük emekli aylığının 5 bin 200 liraya çıkarılması talebinin yanı sıra, emekliye yılda 4 maaş ikramiye, doğalgaz, elektrik ve ulaşıma yapılan son zamların geri alınmasını da istedi. Ayrıca EYT’lilerin hak kayıplarının önlenmesi ve toplu sözleşme hakkı kazanmak için mücadele edileceği belirtildi.