Emekli-Sen Adana Şubesi üyeleri, Türkiye genelinde yapılan basın açıklaması için bir araya geldi. "13 milyon emekli aldıkları maaşla geçinemiyor" denilen açıklamada, verilen promosyonun sadakadan öteye geçmediği vurgulandı

Emekliler Adana'da sokağa çıktı: 13 milyon emekli aldıkları maaşla geçinemiyor

Devrimci İşçi Sendikası Konfederasyonu (DİSK) bağlı Emekli-Sen Adana Şubesi üyeleri Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yanında yer alan Heykelli Park'ta bir araya geldi.

Türkiye genelinde eşzamanlı yapılan basın açıklamasını Çukurova Emekli-Sen Şube Başkanı Zeliha Diyarcı okudu.

Diyarcı, yaptığı açıklamada "13 milyon işvereni konumunda bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) gerekli çalışmaları yapmamış ve emeklilere promosyon ödenmesini sağlamamıştır. Bugün emeklilere verilen promosyon ise emeklinin üç yıl aynı bankadan maaş alması şartına bağlamakta ve verilen promosyon sadakadan öteye geçmemektedir" diye konuştu.

"13 MİLYON EMEKLİ ALDIKLARI MAAŞLA GEÇİNEMİYOR"

Diyarcı, 13 milyon emeklinin aldıkları maaşla geçimini sağlayamadıklarına dikkat çekti.

"Biz emekliler olarak kredi çekmeden, kredi kartlarına yüklenmeden, o bankadan alıp bu bankaya yatırıp nasıl ay sonunu getiririz diye düşünmek istemiyoruz" diyen Diyarcı, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Emekliler Sendikası olarak bizlerin içinde yer alacağı bir komisyon kurulmaz ve taleplerimiz yerine getirilmezse emeklileri bağlayan ancak emeklileri temsil etmeyen bu sözleşmeyi hükümsüz sayacağız."