Emekliler düşük maaşa, hayat pahalılığına isyan etti

HABER MERKEZİ

Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) Antalya Şubesi, artan enflasyon ve dolar kuruna karşı liranın erimesi ve alım gücünün düşmesi üzerine emeklilerin yaşadığı yoksulluğa dikkat çekmek için Attalos Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada temel ihtiyaç ürünlerine, faturalara ve kiralara astronomik zamlar yapıldığı hatırlatıldı. Basın açıklamasını okuyan Tüm Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Ayar, bir emeklinin ikramiyesiyle artık ev alamadığını ikramiyenin sadece bir evin banyosunu ve mutfağını yaptırmaya yettiğini söyledi.

Ayar, yaşam pahalılığını ise şöyle anlattı: “Benzin, motorin, LPG'ye gelen zamlardan sonra ulaşım da çok pahalı oldu. Bu yıl doğalgazı zaten kullanamayacağız. Battaniyelere sarılarak oturacağız. Okul masrafları ve eğitimde özelleştirme de cabası. Haftalarca hastanelerde randevu alamıyoruz. Özel hastanelere gücümüzün yetmesinin mümkün değil. Yağdan şekere, ete, süte, peynire, bakliyata, sebze ve meyveye gelen zamlardan dolayı çaresiziz.”

“Maaşlar yetmiyor” diyen Ayar, en düşük emekli maaşının 5 bin 200 lira olmasını ve hükümetin Tüm Emekli-Sen’i tanıyarak görüşme yapmasını talep etti.