Tüm Emekliler Sendikası, emeklilere insanca yaşam sağlayacak bir ücret verilmesinin siyasi bir tercih olduğunu belirterek açıklama yaptı. Emekliler açıklamada geçinemediklerini ve isyanda olduklarını söyledi.

Emekliler isyanda: Geçinemiyoruz!

BİRGÜN EGE

Tüm Emekliler Sendikası Fethiye Temsilciliği, emekli maaşlarıyla ilgili Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek, açıklama yaptı. Türkiye’de yaşanan ekonomik, toplumsal ve siyasal krizin pandemiyle beraber daha da derinleştiğini söyleyen Ali Aldan, “Bu kriz tüm toplumu, özellikle de emeğiyle geçinen, işçi, memur, küçük üretici, esnaf ve emeklileri derinden etkileyen, iktidarın yönetememe krizidir. Biz emeklilerin içinde yer aldığı özellikle yaşlı gruplar salgın koşullarında hizmetlere ulaşmakta sorunlar yaşadık ve daha çok etkilendik” dedi.

"HAKLARIMIZI İSTİYORUZ"

Dilenci olmadıklarını yalnızca emekli olduklarını vurgulayan Aldan, “Ülkenin bütün değerlerini, bugünlerini emekleriyle yaratan emekliler açlığa yoksulluğa mahkûm edilmiş durumdadırlar. Çok uzun yıllardan beri emekli aylıkları yoksulluk sınırının altında yer almaktadır. Temel ihtiyaç maddelerine yılbaşından bu yana yapılan zam oranları nerdeyse yüzde 50 civarındadır. Ülkemizde 13,5 milyon emeklinin 8 milyonunun aylığı 2 bin TL’nin altındadır. Emeklileri açlığa mahkum etmek istiyorlar. Kaşıkla verdikleri kırıntı sayılacak zamları kepçeyle geri almaktadırlar. Bir kez daha uyarıyoruz bizler emekliyiz, dilenci değil. Sadaka beklemiyoruz. Haklarımızı istiyoruz” diye konuştu.
Aldan şunları kaydetti: “İkramiye adı altında iki dini bayram öncesi verilenler ise bayram harçlığına, emekliler için bir aşağılama aracı haline dönüştürülmüştür. Sözün kısası geçinemiyoruz. Emeklilere insanca yaşam sağlayacak bir aylık verilmesi zor değil, siyasi bir tercihtir. Siyasi iktidar tercihini emekçilerden, emeklilerden, yoksullardan yana değil sermayeden yana kullanmaktadır. Emeklilerin daha fazla açlığa, yoksulluğa ve aşağılanmaya gücü kalmamıştır. Bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır. Yoksuluz, geçinemiyoruz, isyandayız.”