Emeklilerin maaş farklarının çözülmesi için beklediği intibak yasası teklifine AKP'den ret

Aynı şartlarda emekli olanlar arasındaki maaş farklarının giderilmesi amacıyla meclise sunulan intibak yasası TBMM’de AKP oylarıyla reddedildi.

Aynı şartlarda emekli olanlar arasındaki maaş farklarının eşitlenmesi için CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Meclis Genel Kurulu'na ilettiği kanun teklifi, AKP oylarıyla reddedildi.

Gürer’in, 2000 yılı öncesinde ve sonrasında emekli olan vatandaşların maaşlarındaki ayrımın yarattığı mağduriyete çözüm getirilmesi için hazırlamış olduğu “intibak” kanun teklifi Meclis gündeminde görüşüldü. Oylanan kanun teklifi AKP’nin vermiş olduğu olumsuz oylarla reddedildi.

'EMEKLİLERİMİZ BÜYÜK SIKINTI İÇİNDE'

Ülkemizde emeklilerin büyük sıkıntı içinde olduğunu ve yaşamış oldukları geçim sıkıntısının yanında emeklilere ödenen 3 ayrı ücret bulunduğunu ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “2000 yılından öncekiler, 2000-2008 arası, 2008'den sonraki emekli ücretleri. 2008 yılında yapılan aylık bağlama oranındaki düzenlemeyle emekli maaşları da aşağı doğru gitti. Emekliler tarafından "intibak düzenlemesi" olarak bilenen ve bu yönde de talepleri olan kanun teklifinin komisyonlarda görüşülüp Meclise gelmesi ve kanunlaşmasının büyük arzusu içindeydim, bu gerçekleşmedi, 37'nci maddenin dayanağıyla bugün buraya huzurunuza getirdim. Ülkemizde emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısını ortadan kaldırmadan öte emekliler arasındaki maaş farklılığını da sonlandıracak bu kanun teklifimi desteklemenizi talep ediyorum” dedi.

'ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA MAAŞ ALAN EMEKLİ VAR'

İntibak düzenlemesiyle ilgili getirdiği kanun teklifiyle düşük emekli maaşlarının yükseltilmesini de Meclis huzuruna getirdiğini anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bildiğiniz gibi, aylık bağlama oranlarının dışında şu anda emekliler açlık sınırının altında maaş almaktadır. Hatta ve hatta asgari ücretin de altında maaş alan çok sayıda emekli vardır. 1.000 lirayla ilgili getirilen düzenleme dahi ne yazık ki uygulanmadığı için mağduriyetler artmıştır. Bu bağlamda, emekliler en az asgari ücret düzeyinde emekli maaşı almalıdır. Bunun için de yapılacak düzenlemelere Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Gürer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'intibak' yasası teklifinin AKP oylarıyla reddedildiğini belirterek "Emekliler İntibak düzenlenesi İçin kanun teklifim doğrudan genel kurula geldi. EYT kanun teklifimin ret edilmesinde olduğu gibi AKP oyları ile ret edildi. EYT kanun teklifimin ret edilmesinde olduğu gibi AKP oyları ile ret edildi." ifadelerini kullandı.