AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı bağış kampanyasında gözler yurt dışında yaşayan Türkiyelilere çevrildi. Yurt dışı temsilcilikleri art arda çağrılarla yurttaşlardan kampanya için destek istedi

Emeklilikte köstek olup kampanyaya destek istediler

BirGün / Almanya

"Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyasında gözler yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşlarına çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti yurtdışı temsilcilikleri art arda gelen çağrılarla yurttaşların bu kampanyaya katılmalarını istediler.

Geçtiğimiz günlerde yurt dışında çalışanların emekliliğine dair değişiklik yapan ve emekli olmayı zorlaştıran Türkiye’nin bu çağrısı, Almanya’daki Türkiyelilerde şaşkınlık yarattı.

YURTDIŞI TEMSİLCİLİKLERİ YARDIM İSTEDİ

Almanya'da bunun için Ziraat Bank Intl Ag bankasında hesap açıldığı görüldü.

T.C. Berlin Büyükelçiliği Basın Müşaviri Refik Soğukoğlu kampanyayla ilgili, “Biz Bize Yeteriz Türkiyem“ diyerek sayın Cumhurbaşkanımızın öncülük ettiği Milli Dayanışma Kampanyasında, devlet-millet el ele vererek, COVID-19’a karşı alınan tedbirler dolayısıyla mağduriyet yaşayabilecek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ilave destekler sunulması amaçlanmaktadır. İmkân sahibi tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya destek olmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki bu sıkıntılı günleri geride bıraktığımızda hatırlayacağımız en güzel fotoğraf, aziz milletimizin ortaya koyduğu birlik ve dayanışma olacaktır” dedi.

Frankfurt Başkonsolosluğu çağrısı da şöyle oldu: "Değerli Vatandaşlarımız, COVID-19 salgını nedeniyle mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza destek sağlamak amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası çerçevesindeki bağışlarınızı Almanya’daki Ziraat Bankası şubelerinden ekteki görselde yer alan yönlendirmeleri izleyerek havale masrafı ödemeden yapabilirsiniz."

Hannover Başkonsolosluğu ise kampanya yönelik "COVID-19 salgını nedeniyle mağdur olan dar gelirli vatandaşlarımıza destek sağlamak amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" mesajıyla bir Milli Dayanışma Kampanyası başlatılmıştır. Aşağıda yer alan örnekten yararlanmak suretiyle, Ziraat Bank Intl Ag üzerinden anılan kampanyaya havale ücreti ödemeden destek göndermek mümkündür. Toplumsal dayanışma ve sosyal sorumluluk anlayışıyla imkânlarınız ölçüsünde sizleri de bu kampanyaya katılmaya davet ediyoruz" duyurusunu yayınlarken, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği Basın Ataşesi Defne Bayraktar da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Milli Dayanışma Kampanyası’na yurtdışında yaşayan vatandaşların katılıp destek vermeleri çağrısında bulundu.

YURTTAŞLAR TEPKİLİ

Hannover’den Halit Yaşar Demirbağ’ın bildirdiğine göre Hannover Başkonsolosluğu da yurttaşları kampanyaya destek olmaya davet ederken, Almanya’daki Ziraat Bankası Şubelerinde de yurttaşlara kampanyaya bağış yapmaları için yönlendirmeler yapıldı.

Daha önceki kampanyalardaki gibi toplanan bağışların nerede kullanılacağı meçhul olduğunu dile getiren yurttaşlar rahatsızlıklarını belirttiler. Aynı zamanda emeklilik haklarını gasp eden kanun değişikliklerinin yapıldığı böylesi bir dönemde kendilerinden destek istenmesine de tepki gösteren yurttaşlar, emeklilikte köstek olanların bağış kampanyalarında destek istemesinin iki yüzlülük olduğunu belirttiler.