Tüm Emekliler Sendikası, emeklilere insanca yaşam sağlayacak bir ücret verilmesinin siyasi bir tercih olduğunu belirterek taleplerini dile getirmek için eylem çağrısı yaptı. Antalya’da bir araya gelen sendika üyeleri de “Emeklinin yastık altında ödenmemiş faturalar”  var diyerek tepkilerini dile getirdi.

"Emeklinin yastık altından ödenmemiş faturalar çıktı"

"Geçinemiyoruz, isyandayız" diyen Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şubesi üyeleri, Attalos Heykeli önünde bir araya geldi. Burada yapılan basın açıklamasında, emekli maaşlarına yönelik tepkilerini dile getiren sendika üyeleri, emeklilere insanca yaşam sağlayacak bir maaş verilmesinin zor olmadığını bu durumun siyasi bir tercih olduğunu kaydetti.

Grup adına, Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Ayar’ın okuduğu basın açıklamasında siyasi iktidarın tercihini emekçilerden, emeklilerden, yoksullardan yana değil sermayeden yana kullandığına dikkat çekildi.

Emeklilerin daha fazla açlığa, yoksulluğa ve aşağılanmaya gücünün kalmadığı belirtilen açıklamada, “Emekliler olarak bu yaşamı elde etmek için mücadelemize devam edeceğiz” denildi.

Tüm Emekliler Sendikası Antalya Şubesi tarafından yapılan basın açıklamasının tamamı şöyle:

“Emeklilere insanca yaşam sağlayacak bir aylık verilmesi zor değil, siyasi bir tercihtir. Siyasi iktidar tercihini emekçilerden, emeklilerden, yoksullardan yana değil sermayeden yana kullanmaktadır. Emeklilerin daha fazla açlığa, yoksulluğa ve aşağılanmaya gücü kalmamıştır. Bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır. Emekliler kendilerini açlığa mahkum edenlere, yok sayanlara, görmezden gelenlere karşı seslerini duyurmaya, demokratik tepkilerini göstermeye kararlıdırlar.

emeklinin-yastik-altindan-odenmemis-faturalar-cikti-859515-1.

‘MÜCADELEMİZE DEVAMEDECEĞİZ’

Sağlıklı, barış ve kardeşlik içinde, insanca bir yaşam hepimizin hakkıdır. Emekliler olarak bu yaşamı elde etmek için mücadelemize devam edeceğiz. Sevgili arkadaşlar, AKP iktidarı bize yastık altındaki birikimlerimizi getirmemizi istiyor. Emeklilerin yastık altındaki birikimlerini getirdik. İşte yastık altındaki birikimlerimiz: Elektrik faturaları, su faturaları, doğalgaz faturaları, telefon ve internet faturaları, haciz bildirimleri, kredi kart borçları, çocuklarımızın öğrenim kredi borçları, evlerimizdeki işsiz gençlerimiz, çocuklarımıza ve torunlarımıza harçlık dahi verememenin utancı. Bizim birikimlerimiz bunlar. Bunları getirdik. Alın tepe tepe kullanın.”

emeklinin-yastik-altindan-odenmemis-faturalar-cikti-859516-1.