Emeklilerin alacağı bayram ikramiyeleri belli dolu. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, daha önce bin 100 TL olan emekli ikramiyesinin 2 bin TL'ye çıktığını açıkladı.

Emekliye bayram ikramiyesi belli oldu

Milyonlarca emeklilin merakla beklediği bayram ikramiyesi belli oldu.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilerin Ramazan ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez aldığı ikramiyelerin bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltildiğini duyurdu. Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Elitaş, konuyla ilgili düzenlemenin 16 maddelik torba yasada yer alacağını kaydetti.

Bu kapsamda, bayram ikrameyesinde artışa yönelik düzenleme Meclis'e sevk edilecek torba yasa teklifine eklenecek. Teklifin yasalaşmasıyla 2 bin TL'lik ikramiye ilk bayramdan itibaren geçerli olacak.

Elitaş'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Kanun teklifinde bayram ikramiyeleri, Ramazan Bayramı için 2 bin lira, Kurban Bayramı için 2 bin lira olmak üzere 1100 liralık ikramiyelerimizin her birine 900 liralık bir artış gerçekleşmiş oldu. Toplam EYT'lilerle birlikte muhtemelen 15 milyon kişiye yakın olacak.

"TÜRKİYE'DE 7 BİN 500 LİRANIN ALTINDA EMEKLİ MAAŞI OLMAYACAK"

Gelirken bir arkadaşımız telefon açtı. 5 bin 500'ü artırıyorsunuz, 6 bin lira emekli maaşı alanların durumu ne olacak diye. Kamuoyunda herhalde soru işaretleri var. Değerli kamuoyuna şunu açıklamak istiyorum. Kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaşıp, sayın Cumhurbaşkanının onaylayıp Resmi Gazete'de yayımladığı andan itibaren Türkiye'de 7 bin 500 liranın altında emekli maaşı olmayacak.

Şimdi bir kısım arkadaşlar haklı olarak bir iddiada bulunuyorlar. Bizim 11 bin lira maaşımız vardı bizi niye artırmıyorsunuz. Çalışanlar, bizim şu kadar maaşımız vardı diye ifade ediyorlar. Emekli maaşı, sosyal güvenlik çatısı olan herkesi kapsıyor, 15 milyon kişiyi kapsıyor. Yani bizim asgari ücrete kanunen zam yapabilmemiz mümkün değil. Sadece emekli maaşlarıyla ilgili en düşük emekli maaşlarıyla ilgili zam yapabilmemiz mümkün."

.