EMEP Genel Başkanı AKP'nin savaş politikalarını eleştirdiği için 9 Ekim’de yargılanacak

Emek Partisi (EMEP) Genel Merkezi, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın AKP hükümetinin savaş politikalarını eleştirdiği için yargılandığı davanın 9 Ekim’deki duruşması öncesi dayanışma çağrısında bulundu.

İstanbul'da “savaşa hayır” başlıklı parti bildirilerini dağıttıkları için tutuklanan EMEP üyeleri Neslihan Karyemez ve Bilal Karaman’ın yargılandığı davanın ilk duruşmasında adliye önünde yaptığı konuşma nedeniyle hakkında açılan davanın 9 Ekim’de İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek ilk duruşmasına çağrı yapıldı.

EMEP'ten yapılan açıklamada, "Milletvekillerinden politikacılara, gazetecilerden sosyal medya kullanıcılarına, 3. Havalimanı işçilerinden akademisyenlere kadar tüm toplumsal kesimlerin ifade etme, propaganda yapma, talepte bulunma haklarına yönelik ihlaller devam ediyor. Siyasi iktidar kendi beyanının dışındaki her sözü, muhalif her tutumu suçlama, cezalandırma eğiliminde." denildi.

Selma Gürkan hakkında daha önce sınır ötesi operasyonları eleştiren bildiri dağıttıkları için tutuklanan iki parti üyesinin yargılandığı Çağlayan Adliyesi önünde yaptığı basın açıklaması nedeniyle dava açıldığını belirten açıklamada, "Selma Gürkan’a atfedilen suç hiç de sürpriz değildir. Genel Başkan terör propagandası yapmakla itham edilmektedir. Bu dava aslında barış talebine açılmış davalardan biridir" ifadeleri kullanıldı.

9 Ekim Salı günü saat 10.00’da İstanbul Çağlayan Adliyesi 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmaya çağrı yapıldı.