EMEP İzmir İl Örgütü, Rusya ve Ukrayna savaşına karşı açıklama gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada,  “Uluslararası işçi sınıfı ve halklar bu nedenle barış için ayağa kalkmalıdır” denildi.

EMEP, İzmir’den 'savaşa hayır’ dedi

BİRGÜN EGE

Emek Partisi(EMEP) İzmir İl Örgütü, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırıya karşı Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan EMEP İzmir İl Başkanı Emine Uyar, “Emperyalist savaş tehdidi sadece bombaların patladığı coğrafyayı değil, bütün dünya halklarını tehdit etmektedir. Rusya’ya yaptırımdan söz eden ABD, Rusya’dan petrol alımını kesmemektedir, uluslararası tekellerin Pazar kavgasının faturası Ukrayna halkına ödetilmektedir” dedi.

Savaşın halkların savaşı olmadığını dile getiren Uyar, “Bu savaş pandemi ve ekonomik kriz sürecinde enerji şirketlerinin, kapitalistlerin, silah tekellerinin ve emperyalistlerin barbarlık savaşıdır. İşçi sınıfı, emekçiler ve halkların yapması gereken şey; her yerde savaşa karşı tepki göstermek, emperyalist politikalara karşı barışın sesini yükseltmektir. Bekleyemeyiz, izleyemeyiz” diye konuştu.

“Emperyalistler bölgeden elini çekmelidir”

Uyar son olarak şunları dile getirdi: “Bunun karşısında barışın teminatı, işçi sınıfı ve halkımızın yükselteceği barış mücadelesi olacaktır. Tırmanan gerilim ve savaş karşısında Türkiye’nin güvencesi NATO olamaz. NATO emperyalist bir savaş örgütüdür. Türkiye NATO’dan çıkmalı, emperyalist savaşlarda Türkiye’yi taraf yapan tüm anlaşmalar iptal edilmelidir. Uluslararası işçi sınıfı ve halklar bu nedenle barış için ayağa kalkmalıdır. Emperyalistler bölgeden elini çekmelidir. Halklar kardeşlik içinde kendi geleceğine karar vermelidir.”