Emek Partisi İzmir’de zamlara karşı üç ilçede eş zamanlı gerçekleştirdiği basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamalarda, “Zamlar geri alınsın talebi etrafında birleşik mücadeleyi yükseltelim” çağrısında bulunuldu

EMEP: Zamlar geri alınsın talebi etrafında birleşik mücadeleyi yükseltelim


BİRGÜN EGE

Emek Partisi İzmir’de zamlara karşı üç ilçede eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Karşıyaka, Buca ve Çiğli’de yapılan açıklamalarda, tek adam ve onun politikalarına karşı, “Zamlar geri alınsın, ücretler artırılsın” talebi etrafında birleşik mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Yapılan açıklamalarda, “Zam furyası altında sefalete sürüklenen, enflasyona ezdirilen, günde 9-10 saat çalışıp da evine ekmek götüremeyen işçi ve emekçilerin, deprem hasarlı binalarda yaşamaya mahkum edilen, geleceksizlikle karşı karşıya kalan gençlerin, her gün haklarına göz dikilen tacize, tecavüze şiddete uğrayan, işsizlik ve güvencesizlikle sınanan kadınların, açlık sınırının altında yaşamaya zorlanan emeklilerin, üretemez hale gelen köylülerin, borç içinde kıvranan küçük esnafın tahammülü kalmadı. Mahallemizde, işyerimizde, ilçemizde komiteler, inisiyatifler oluşturarak, yaşamımızı sürdürülemez hale getiren zamlara, vergi yüklerine, düşük ücretlere karşı, tek adam ve onun politikalarına karşı, zamlar geri alınsın, ücretler artırılsın, talebi etrafında birleşelim mücadeleyi yükseltelim. Sermaye düzeni ve tek adam rejimine karşı birleşik ve örgütlü mücadeleyi büyütelim” denildi.