Üç kulvarda da iddiasını sürdüren Fenerbahçe evinde ağırladığı Kayserispor’u 1-0 mağlup ederek ligde yeniden liderlik koltuğuna oturdu

Emin adımlarla

Tatsız bir akşamda, tatsız bir futbol ve tatsız bir sonuç vardı Kadıköy’de. Kanarya, Kayseri karşısında kendi evinde kazanarak liderlik koltuğunu 24 saat sonra geri aldı.

Yorum yapmak için başına oturduğumuz Fenerbahçe-Kayserispor maçı oynanırken başkentte meydana gelen patlama bizi yine üzüntüye boğdu elbette. İnsan hayatının tehdit altında olduğu bu gibi durumlarda hayata dair başka her şeyi konuşmak da anlamsız geliyor. Yıllarca bu ve benzeri olaylardan sonra hayatın devam etmesi gerektiğini, terör eylemlerini gerçekleştirenlerin hedefinin sadece hayatını kaybeden kurbanlar değil geride kalan insanlar ve onların hayatlarına, yarattıkları korkuyla etki etmek olduğunu ve bu yüzden buna prim vermemek olduğunu düşünürüm, ancak benzer olayların sayısı arttıkça karşı koymak zorlaşıyor. Buradan herkese sağduyu ve sabır diliyorum.


Maça gelince. Aslında mücadeleyi 43. dakikaya kadar geçen zaman dilimini göz önüne alarak değerlendirmek mümkün. Üst düzey veya kendi liginde gözle görülür ölçüde üstünlük kurmuş takımları bir kenara ayırırsak Avrupa’daki başarılı sonuçlar alan takımların sonrasında çıktıkları lig maçları çok kolay geçmeyebiliyor. Tabii dün öğlen saatlerinde Troyes’yı deplasmanda 9-0 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan eden PSG’den bahsetmiyoruz. Fenerbahçe de ilk 43 dakikada rakip kale önünde çok fazla etkili olamadı, ancak devrenin sonunda gelen kırmızı kart ikinci yarıyı gol için bir nevi geri sayıma çevirdi. Maçın 90. dakikasında ekrana yansıyan “topla buluşma sayısı” istatistiğinde Nani lider, Hasan Ali Kaldırım ise 3. sıradaydı. Kanatları bol bol kullandı Pereira’nın takımı ve gol de aynı Hasan Ali’nin kale sahasına indirdiği topa ayak koyan Van Persie’nin vuruşu ile geldi. Kalan bölümde Fenerbahçe için rahat geçmiş bir karşılaşma olduğunu söyleyebiliriz ancak Kayserispor’un özellikle hızlı adamlarını sarı-lacivertlilerin defansının arasına kaçırdığı anlarda son hareketi yapmaktaki beceriksizliklerinin de Fenerbahçe galibiyetine yardımcı olduğunu söylemek lazım. Pereira kendisine Avrupa Ligi’nde finali hedeflemişken Liverpool, Borussia Dortmund, Villarreal, Sevilla gibi takımların bu tür açıkları affetmeyeceğini bilmeli.