Emine Erdoğan, himayesinde kurulan Çevre Ajansı Başkanlığı’na mapa ve şamandıra ihale yetkisi verilmesi hakkındaki haberlere ilişkin, "Bunları ortaya atanlara inanamıyorum... Nasıl bir şeydir bu? Bilin ki bu bir ahlaki meseledir. Nasıl böyle düşünebilirler... Kurulan ajans, devletin resmi kurumu. Bana nasıl bağlı olabilir?" ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan'dan 'Çevre Ajansı' açıklaması: Nasıl böyle düşünebilirler?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, himayesinde kurulan Çevre Ajansı Başkanlığı’na mapa ve şamandıra ihale yetkisi verilmesi hakkındaki haberlere dair açıklama yaptı.

Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'ye konuşan Erdoğan, "Bunları ortaya atanlara inanamıyorum... Nasıl bir şeydir bu?" dedi.

Emine Erdoğan, şunları söyledi: "Bilin ki bu bir ahlaki meseledir. Nasıl böyle düşünebilirler... Kurulan ajans, devletin resmi kurumu. Bana nasıl bağlı olabilir? Benim o ihalelerle ne ilgim olabilir? Devlet düzeninde böyle bir şey olabilir mi? Benim çevre için, çocuklarımızın geleceği için yaptıklarım ortada. Bunca şey yapıyorum. Sonra böyle bir ahlaki sorunla karşılaşıyorum... İnanın bu bir ahlaki meseledir. Yalan olduğunu tekzip ettik. Kararlar alındı.”

BİRGÜN’ÜN HABERİNE ‘İÇERİKTEN ÇIKARMA’ KARARI

Emine Erdoğan hakkındaki ilgili habere imza atan BirGün editörü Gökay Başcan’a, habere erişim engeli kararı alınmasının ardından bir de soruşturma açılmıştı. Emine Erdoğan’ın şikâyetiyle alınan yeni kararda, Başcan’a açılan soruşturmaya dair haber hakkında da “içerikten çıkarma” kararı verilmişti.