Emine Erdoğan’ın himayesindeki Çevre Ajansı Başkanlığı’na verilecek yetkiler hakkındaki habere erişim engeli getirilmesinin ardından bu kez de erişim engeli haberleri hakkında erişim engeli kararı verildi. BirGün editörü Gökay Başcan’a açılan soruşturmaya dair haber de erişim engeli getirilenler arasında.

Emine Erdoğan haberlerine getirilen erişim engeline dair haberlere de erişim engeli

HABER MERKEZİ

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Çevre Ajansı Başkanlığı’na mapa ve şamandıra ihale yetkisi verilmesi hakkındaki haberlere dair yargı kararlarına bir yenisi eklendi. Daha önce erişim engeli getirilen haberler üzerine bu kez de erişim engeli kararına dair haberlere erişim engeli getirildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın şikayetçi olduğu yeni kararda, 24 haber hakkında “İçeriklerin yayından çıkarılması” kararı verildi.

Kararda yalnızca, “talebe konu URL adreslerinde aynı içerikle ilgili haberler yapıldığı, bu yönü ile taleple bulunanın kişilik hakkının ihlal edildiği kanaatine varıldığı” belirtilmekle yetinildi.

İçerikten çıkarma kararı verilen haberler arasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın, ilk erişim engeli kararı hakkında yaptığı eleştirel açıklamalar da yer aldı.

BİRGÜN’ÜN HABERİNE DE ‘İÇERİKTEN ÇIKARMA’ KARARI

Emine Erdoğan hakkındaki ilgili habere imza atan BirGün editörü Gökay Başcan’a, habere erişim engeli kararı alınmasının ardından bir de soruşturma açılmıştı. Emine Erdoğan’ın şikâyetiyle alınan yeni kararda, Başcan’a açılan soruşturmaya dair haber hakkında da “içerikten çıkarma” kararı verildi.