AKP’li Düzce Belediye Başkanı’nın ‘davetle’ danışmanı olarak atadığı Ercan Katırcıoğlu’nun, geçmişte Emine Erdoğan’ı giydiği kıyafet üzerinden eleştirerek "Rahibe Terasa"ya benzettiği ortaya çıktı.

Emine Erdoğan'ın kıyafetini eleştiren isim, AKP'li belediyede danışman oldu

AKP’li Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün davetle danışmanı olarak atadığı eski İYİ Partili Ercan Katırcıoğlu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı katıldığı bir cenaze programında giydiği kıyafetler üzerinden eleştirdiği ortaya çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın gündeme getirdiği paylaşımlarda 2011 yılında Katırcıoğlu’nun, Emine Erdoğan’ı giydiği kıyafetler üzerinden eleştirerek, “Emine Erdoğan, kayınvalidesinin cenazesinde giydiği ‘Rahibe Terasa’ kıyafetini çıkarmıştır herhalde” ifadelerini kullandı.

Görselleri paylaşarak Emine Erdoğan’ı da etiketleyen Tanal, “Bir kadın olarak Emine Erdoğan Hanımefendiye sırf tesettüründen dolayı hakaret eden şahsı, AKP’li Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün, ‘davetle’ kendine danışman yaptığını biliyor muydunuz? Bir de ‘tecrübeli’ isimmiş! Hangi konuda tecrübesi var acaba?” dedi.

Katırcıoğlu, İYİ Parti Düzce İl Başkanı’yken Ekim 2018’de partisini eleştirerek istifa etmişti. Ercan Katırcıoğlu, istifa ettikten sonra Aralık 2021’de Düzce Belediyesi’ne ‘davetle’ danışman yapıldı.