Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, TRT dizisi Masumlar Apartmanı'nın ekranlara gelen son bölümünde "hep birlikte şiddete dur diyelim" çağrısında bulundu.

Emine Erdoğan ve Bakan Selçuk'tan Masumlar Apartmanı paylaşımı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla TRT ekranlarında izleyicilerle buluşan Masumlar Apartmanı dizisinde Bakanlığın şiddete karşı duyarlılık çağrısında bulunduğu bir sahneye yer verildi.

Şiddetin olmadığı mutlu bir aile ortamının işlendiği sahnede, "Kadının şiddet yerine sevgi ve şefkatle kucaklandığı evler mutlu evlerdir. Çünkü sevgi de şiddet gibi bulaşıcıdır. Hep birlikte kadına şiddete dur diyelim." mesajı paylaşıldı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da dizinin söz konusu sahnesini Twitter hesaplarından paylaştı.

Emine Erdoğan, "İlgiyle izlediğimiz #MasumlarApartmanı dizisinin kahramanlarını bu kez, bir sevgi halkası etrafında buluşmuş gördük. Tebessüm insana ne kadar da yakışıyor! Unutmayalım, şiddet bir ur gibidir, kuşaktan kuşağa yayılır. Şiddetin esaretinden kurtulmanın yolu, sevgiyi ve merhameti çoğaltmaktır. #ŞiddetBulaşıcıdır" ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk ise paylaşımında, "Masumlar Apartmanı'nı belki izleyemezdik ama Hasibe Hanım ve Hikmet Bey'in yuvası böyle olabilirdi. Huzurlu evler, mutlu aileler için 'şiddete dur' diyerek sevgiyi yaymak mümkün" diye yazdı.