Emine Şenliklioğlu kısa süreliğine gözaltına alındı, 'Adnan Oktar'ın deli raporu' var dedi

İslmacı yazar Emine Şenlikoğlu, Adnan Oktar'ın şikayeti üzerine açılan bir dava kapsamında ifadesi alınmak üzere, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı.

Durumu Twitter hesabından duyuran Şenliklioğlu, "Adnan Oktar'ın gözü aydın, açtığı dava sonucu Atatürk havalimanı'nda şu anda gözaltına alındım. Benim dava bilincim olmasaydı bunu sorardım! Allah'tan havalimanı modern hücresi karanlık değil, üzüldüm çünkü gideceğim yerde çok önemli işim vardı" diye yazdı.

Adanan Oktar'ı eleştirdiği için bu duruma düştüğünü belirten Şenliklioğlu, "Sen kadın oynatacaksın ve bunu 'dinde izin var' diyerek yapacaksın, ben de susacağım ha. Sen beni ne haramlarda mezhebi geniş mi sanıyorsun? Bir de senden özür dilersemmiş. Diri diri mezara gömseler bu konuda senden özür dilemiyeceğim asla!" dedi.

 

'RAPORU ALDIĞINDA HENÜZ SAPITMAMIŞTIN'
Şenliklioğlu, Adnan Oktar'ın 'akli dengesinin bozuk olduğuna' dair bir raporu olduğunu iddia ederek, raporun 'kendileri gibi hareket ettiği' dönemde verildiğinin savundu.

Avukatının kendisinden Oktar'a karşı bu raporu kullanmasını istediğini belirten Şenliklioğlu, şu ifadeleri kullandı; "Avukatım: 'Onun davaları akli konuda problemi dersen ..' vs dedi. 'Asla onu yapmam', dedim, niye biliyor musun Adnan Oktar? Seni benden gördüğüm, yani bizden olduğun dönemlerde sana o raporu,d indarsın diye verdiler, çünkü sen o zamanlar bizimdin. O zamanlar henüz sapıtmamıştın. Davama çok hizmetin oldu, işte onun için sana verilen o raporu kullanmayacağım."

İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI
Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne sevk edilen Şenlikoğlu ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Adliye çıkışında gazetecilere konuşan Şenlikoğlu, "Adnan Oktar bey son dönemlerde şirazeden çıktı. Bu da İslam'da var diyor. Mesela kadınların gayet böyle nasıl anlatacağımı, nasıl sınıflandıracağımı tasvir edeceğimi bilemediğim sahnelerde görünmesi ve bununda İslam’da yeri olduğunu söylemesi şahsen beni çok üzdü. Olaki ben yanlış yapıyorum dermi ki dedim. Mahkemeye verdi beni. Bütün davalarını geri çekmiş sadece beni çekmemiş. Heralde onun için çok önemliyim. Hakaret etmişim yani. Bu şeytani işleri bırak mı demişim nasıl tam hatırlayamıyorum." dedi.