Eşi ve iki oğlu 2018'de AKP Urfa Milletvekili Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından öldürülen ve Adalet Nöbeti'ne başlayan Emine Şenyaşar hakkında, 15’inci kez hakaret iddiasıyla soruşturma açıldı. Emine ve Ferit Şenyaşar hakkında benzer iddialar ile 20 soruşturma açıldı, 4’ü davaya dönüştü.

Emine Şenyaşar hakkında 15'inci kez 'hakaret' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı

14 Haziran 2018'de, Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti, 541 gündür sürüyor. Anne Emine Şenyaşar hakkında, nöbetlerinin 529’uncu gününde kullandığı sözlerde “hakaret ettiği” iddiasıyla yeni bir soruşturma açıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, soruşturma nedeniyle aile sabah saatlerinde avukatlarıyla birlikte Suruç İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek bir kez daha ifade verdi.

Emine Şenyaşar, emniyette susma hakkını kullanırken, avukatı Nihat Çiftçi soruşturma aşamasında usulsüzlük yapıldığını belirterek, “Soruşturmalar ailenin Adalet Nöbeti’ni sekteye uğratmaya yönelik. AK Partili Yıldız yerine vekili olan avukat aranarak, ‘Suç duyurusu dilekçesi verecek misiniz?' diye sorulmuş ve dosyaya ilintilenmek istenmiştir. Bu usulsüz bir işlemdir” dedi.

Aile ifade sonrası nöbetin 541'inci günü için Urfa Adliyesi önüne geçti. Aile sosyal medya hesabından "Bir anneye yapılacak en büyük kötülük evladının öldürülmesidir. Hastanede 2 evladı ve eşi katledildi. Bir oğlu da 4 yıldır tek kişilik hücrede. Adalet arayan anneye de soruşturma üzerine soruşturma açılır. Anne bugün yine emniyette, ifade veriyor" mesajı paylaştı.

AİLE HAKKINDA 20 KEZ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Emine Şenyaşar hakkında Adalet Nöbeti boyunca sarf ettiği sözler gerekçesiyle açılan soruşturma sayısı, yeni eklenen soruşturma ile 15’e yükseldi. Oğlu Ferit Şenyaşar hakkında ise benzer gerekçeyle yürütülen 5 soruşturma bulunuyor. Anne ve oğlu hakkında toplamda 20 farklı soruşturma açıldı. Şenyaşar ailesi hakkında başlatılan soruşturmaların 10’u “hakaret”, 6’sı “2911 Sayılı Kanuna Muhalefet”, 2’si “Görevi yaptırmamak için direnme” ve 2’si de “Türkiye devlet kurum ve organlarını aşağılama” iddiasıyla açıldı.

Emine Şenyaşar hakkında başlatılan soruşturmalardan iddianame hazırlanan 4 soruşturma, davaya dönüştü. Anne Şenyaşar hakkında açılan soruşturmaların 6’sı için kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına dair karar verilirken, 5’i için soruşturma devam ediyor.