Eminönü'ndeki balık ekmek tekneleriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı

Eminönü'nde balık ekmek satan teknelerin kira sözleşmesi bugün doluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tekne sahipleriyle kira sözleşmelerini yenilemeyeceğini açıklamasıyla birlikte başlayan tartışmada yeni bir gelişme yaşandı.

Avukat Mehmet Yıldırım, İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvurarak karara itiraz etti. Mahkeme, itiraz üzerine bir tekne hakkındayürütmeye durdurma kararı verdi.

Kararda, "İptali talep edilen işlem konu itibariyle uygulanmakla etkisi tükenecek nitelikte olduğundan, davalının birinci savunması ile ara karara yanıt alındıktan sonra yeniden karar verilmek üzere yürütmenin durdurulması isteminin kabul edilmesine" karar verildiği ifade edildi. Mahkemede taraflardan kira kontratının örneğini isteyerek 30 gün süre verdi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.

İBB yetkilileri, son kalan 3 balık ekmek teknesinin kaldırılmasını şöyle açıklamıştı:

“O kayıkçılarla 10 yıllığına bir sözleşme yapılmış. 2007´da yapılan sözleşmenin süresi 2017 yılında bitmiş. Ancak, zamanında tebligat yapılmadığı için iki yıldır kira sözleşmesi otomatik olarak uzamış. Şimdi Eminönü´nde bütüncül bir anlayışla yeni bir düzenleme yapılacak. Çok yoğun insan sirkülasyonunun olduğu bölgeyi, daha rahat kullanılabilir hale getirmek istiyoruz. İnsanların bölgedeki gezintisini kolaylaştırmak istiyoruz. Bunun için söz konusu balıkçılara da tebligat yapıldı. Çünkü sözleşme tarihi geçtiğinde kira otomatik olarak bir yıl uzuyor.”

Balık ekmeği BELTUR satabilir

Tartışmalarla birlikte belediyenin Eminönü'nün simgesi haline gelen balık ekmek satışını şirketleri BELTUR eliyle işletilmek üzere satışının yapılmasını planladığı ortaya çıktı. Ancak projenin henüz netleşmediği açıklandı.