Bengi Ekin Sarı’yı sistematik olarak tehdit ve taciz eden Emir Öztürk adlı erkeğe verilen ev hapsi ve uzaklaştırma kararı kaldırıldı. Karara ilişkin BirGün'e açıklamalarda bulunan Bengi Ekin Sarı, "Yetkililer kendileriyle çelişip bizi kendimize emanet ediyor. Yeni bir uzaklaştırma kararı için yeniden başvuru yaptık, sonucu bekliyoruz" dedi

Emir Öztürk'ün ev hapsi ve uzaklaştırma kararı kaldırıldı!

MERAL DANYILDIZ

Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi, Edebiyat öğretmeni Bengi Ekin Sarı’yı sistematik olarak tehdit ve taciz eden Emir Öztürk adlı erkeğe verilen ev hapsi ve uzaklaştırma kararını kaldırdı.

Bakıröy 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Cumhuriyet Başsavcılığı İlamat ve İnfaz Bürosu'na göderdiği yazıda, "Sanığın 06.06.2019 tarihli dilekçe içeriği ve ekindeki belge yanında mevcut kanıt durumu, dosya kapsamı ve sanığın halen öğrenci oluşu itibariyle kaçma, delilleri karatma vb. durumunda bulunmadığı, bu haliyle tedbirden beklenen faydanın hasıl olduğu kabul edilerek tedbirin kaldırılmasına karar verilmiş olup gerekli işlemlerin yapılması hususi rica olunur" denildi.

EV HAPSİ KARARINI İHLAL ETMİŞ

Öte yandan Emir Öztürk'ün ev hapsi kararının ihlal ettiği de ortaya çıktı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı kararında "İlgili sayılı yazıyla Müdürlüğümüze gönderilen 5271 sayılı CMK'nin 109/3-j maddesi gereğince adli kontrol kararı verilen sanık Emir Öztürk T.C konutunu terk etmemek üzere adli kontol uygulanmasına, (Şüphelinin iddia ettiği şekilde tedavi görmesi halinde dokror raporuna göre sağlık kuruluşuna gitmesinin zorunluluk gerektirmesi durumu hariç) hakkındaki adli kontrol tedbirini 07.09.2019 tarihinde ihlal etmiş olup bilgilerinize arz olunur" ifadeleri kullanıldı.

'YETKİLİLER KENDİLERİYLE ÇELİŞİYOR'

Konuyla ilgili BirGün'e konuşan Bengi Ekin Sarı, "Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden arandım, uzaklaştırma ve ev hapsi kararının bittiğini ve haberim olması için arandığımı söylediler. Sanki bundan sonra sen kendi önlemini al der gibiydiler. Ama Uyap’a yüklenen dosyalara baktığımızda şahsın önce konuttan uzaklaşmama kararını ihlal ettiğini ve aradan kısa zaman geçmeden daha ev hapsi kararının kaldırıldığını görüyoruz. Yetkililer kendileriyle çelişip bizi kendimize emanet ediyor. Avukatımla yeni bir uzaklaştırma kararı için yeniden başvuru yaptık. Sonucu ve bu ayın 30’unda olan yeni duruşmayı bekliyoruz" diye konuştu.