Danıştay saldırısı sanığı Osman Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine  saldırı emrini Veli Küçük’ün, bombaları ise Muzaffer Tekin’in verdiğini

Danıştay saldırısı sanığı Osman Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine  saldırı emrini Veli Küçük’ün, bombaları ise Muzaffer Tekin’in verdiğini söyledi. Yıldırım bunların üstünün de Şener Eruygur, Hurşit Tolon ve Fikri Karadağ olduğunu öne sürdü
Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dava ile birleştirilen birinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım, ''Cumhuriyet gazetesine yapılan eylemlerde işi veren Veli Küçük'tür, bombaları veren Muzaffer Tekin'dir'' dedi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de görülen birinci Ergenekon davasının 121'inci duruşmasında, Osman Yıldırım'ın daha önce verdiği ifadeler ile Ankara 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği dilekçesi okundu. Bu ifadelerine ilişkin söz verilen Yıldırım, ''İfadelerimdeki doğru olmayan kısım, Cumhuriyet gazetesine yaptırdığım eylemleri inkar etmemdir'' dedi. Yıldırım, ''Alparslan Arslan'ı kullananlar Veli Küçük'tür, Muzaffer Tekin'dir. Bunların üstü de Şener Eruygur, Hurşit Tolon ve Fikri Karadağ'dır'' diye konuştu.
‘BOMBALARI ATAŞEHİR’DEN ALDIM’
Osman Yıldırım, Cumhuriyet gazetesine bomba atılması ile ilgili bölümün doğru olmadığını belirterek şunları söyledi: "Mahkemeye gönderdiğim o dilekçe de Cumhuriyet gazetesine bomba atılmasına ilişkin eylemimi inkar ettim. Söylediğim herşeyin arkasındayım. Ataşehir toplantısından önce yapılan toplantıda Veli Küçük işi verdi. Ataşehir’de yapılan toplantıda ise Muzaffer Tekin bana iki tane, Alparslan Arslan’a da bir tane bomba verdi. Ataşehir toplantısına Oktay Yıldırım, Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan, Orhan Kadı ve Hüseyin Görüm’ün yeğeni de katılmıştı. O toplantıda fazla kalmadım. En fazla 5-10 dakika. Girdim, bombaları aldım ve çıktım. Beni Ataşehir’e götüren kişinin ismini bilmiyorum. Fotoğrafını da basında hiç görmedim. Ama fotoğrafını gösterirseniz tanırım. Beşiktaş’ta Alparslan Arslan’ı kimin yanına bıraktım? Beşiktaş’ta kimin yazıhanesi var? Veli Küçük’ün yazıhanesi var. Her bombalama sonrası onu Beşiktaş’a götürüp oraya bıraktım. Muzaffer Tekin ile sürekli beraberdi. Alparslan Arslan, İsmail Paker’den habersiz hareket etmiyordu."
‘PERİNÇEK 2 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİ’
Osman Yıldırım, Doğu Perinçek’in içeride kendisine 2 milyon dolar teklif ederek bunun karşılığında ifadelerini geri almasını istediğini de iddia etti. Danıştay davası sanılarından Erhan Timuoğlu ise Osman Yıldırım’ı yalanlayarak, "Aynı koğuşta yatıyorduk. Beni tahrik ediyordu. Sürekli olarak ’bana 2 milyon dolar versinler ifademden vazgeçerim’ diyordu. Ataşehir toplantısının yapıldığı iddia edilen tarihte Sultançiftliğin’de İbrahim Genç’i vurmaya gitmiştik "dedi.
Erhan Timuroğlu’nun bu beyanı üzerine Yıldırım’da Ataşehir’e Timuoğlu ile gitmediklerini söyledi. Veli Küçük’ün Muzaffer Tekin’i çok iyi tanıdığını öne süren Osman Yıldırım, "Semih Tufan Gülaltay’ın, Şener Eruygur’un tetikçisi olmadığını söyleyebilirler mi?" diye sordu.